90 yıllık bir çınar: İhvanı Müslimin

31 NİSAN 2018 Pazar günü, Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi’nde “İhvan-ı Müslimin” cemaatının 90. kuruluş yıl dönemi nedeniyle tertiplenen anma programından tüm okuyucu kardeşlerime ve tüm...

31 NİSAN 2018 Pazar günü, Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi’nde “İhvan-ı Müslimin” cemaatının 90. kuruluş yıl dönemi nedeniyle tertiplenen anma programından tüm okuyucu kardeşlerime ve tüm İslam davetçilerine yürekten selamlar.

İmam el Benna’nın 90 yıl önce taze bir fidan olarak diktiği İHVANI MÜSLİMİN, şimdi ulu bir çınar olmuş. Öyle ki dalları 7 kıtaya ulaşmış. Doğu, batı, kuzey, güney, kısaca tüm dünya. Çünkü imam el Benna’nın davası, İslam’ın kendisidir. Resulullah (sas) ve ashabı (Rıdvanullahi aleyhim ecmaîn) neyi bırakmışlarsa, imam el Benna ve talebeleri onu almış, kaldığı yerden devam ettirmişlerdir.

Program çok renkli, bereketli ve coşku doluydu. Salon hınca hınç doluydu. Salonun iki misli de dışarıda kalan misafirler vardı. Programın birçok renginden birkaç tanesini özetle paylaşmak istedim. Kur’an ziyafeti, şiirler, anılar, video gösterimi vs. içinden sadece üç konuşmacının konuşmalarından kısa notlar…

Ürdün ihvanından “İslami Davetin Esasları” vb. nice kitabında yazarı olan üstat Hemmam Said, konuşmasında cemaatin dününü kısmen andı. Bu gününü özetledi ve yarınların da bu davetin zaferiyle neticeleneceğini müjdeledi. Zira istikametten sapmayan davalar, asla yarı yolda kalmazlar. Gelip geçen nice peygamberler ve onların bayrağını devralan davetçiler de davet yolunda çok engebeler atlatmışlardır. Ama sonunda muzaffer olmuşlardı.

Şu an mısır zindanları, İmam el Benan’ın nice talebelerini barındırıyor. Niceleri günü birlik, işkenceler altında şehit olup, şehit imam ve önceki şehitlere kavuşuyor. Şu an sıkıntılı bir dönem, ancak bu günler geçecek ve Allah (cc)’ın izniyle zafer İslam’ın olacaktır. Sabır, sadakat ve azimle direnişe devam edenler, hem dünyada izzet ve zafer, hem de ahirette Cennet ve saadete ereceklerdir.

Cumhurbaşkanı danışmanlarından Yasin Aktay bey de, konuşmalarında Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın selam mesajını ilettikten sonra, cemaatin köklerinin sağlamlığına değindi. Sadece mısır ve çevresindeki İslam ülkeleri değil tüm dünya Müslümanlarına ışık olduğunu ifade ettiler. Türkiye ve dünyada İslami çalışma yapan nice cemaat ve cemiyetlerin, İhvanın kitapları, dava tecrübelerinden istifade ettiğini söyledi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Batı virüsü bulaşan iflah olmaz 03 Eylül 2018 | 5.866 Okunma Oyununuzu Gördük Meydan Okuyoruz 27 Ağustos 2018 | 257 Okunma Bayramlarımız Gelecek Ama… 24 Ağustos 2018 | 3.423 Okunma Paylaşalım, barışalım, kaynaşalım 21 Ağustos 2018 | 2.321 Okunma Zalimler! Kaybedeceksiniz bekleyin… 17 Ağustos 2018 | 2.425 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar