Çocuklar değil insanlık kayıp

Sakın yanlış anlaşılmasın. Hiç kimse kayıp çocukları konuşmayalım diyemez. Ancak seçime beş geçe aniden kayıp çocukların gündemimizi kuşatıvermesi neden? Hem de çok...

Sakın yanlış anlaşılmasın. Hiç kimse kayıp çocukları konuşmayalım diyemez. Ancak seçime beş geçe aniden kayıp çocukların gündemimizi kuşatıvermesi neden? Hem de çok aşırı bir şekilde köpürtülerek tüm ekranları, sütunları, sosyal medyayı, kuşatıvermesi normal mi? Gece gündüz, her dem bu konunun duygu sömürüsünün her tonuyla işlenmesi pek hayra alamet görünmüyor.

Birileri bulanık suda balık mı avlamak istiyor. Seçim öncesinde siyasetin dışında her yolu denediler. Dövize, yağa salçaya hatta soğan sarımsağa, patatese varıncaya kadar her nesneyi kullandılar. Ama nafile, yine kaybettiler. Ancak her defasında olduğu gibi, yenilgiyi öyle kolay da kabullenemediler. Ve kabullenemeyecekler de…

Şimdi hemen seçim arifesinde bu konunun böyle abartılı bir şekilde gündemi kasıp kavurması hiç de normal değildir. Seçim analizleri yapıldıkça, muhalefet dibe vurmaya, cumhur ittifakı ise puan toplamaya devam ediyordu. Bu konunun gündemi boğması, muhalefete ilaç gibi geldi.

Ancak özellikle CHP deki cadı kazanının kaynamasını, kayıp çocuklar konusu da durduramayacaktır. Aslında aynı durum Saadet Partisi için de geçerli. Ancak zaten ümitsiz vaka görüntüsü, şimdilik gündem olma şansı dahi vermiyor. Hulasa Terör, Suriye, Filistin ve daha birçok önemli gündem maddeleri, bu kara şalla örtülmek isteniyor gibi.

Çok daha önemli bir konu, yeni döneme geçişin arifesinde olmamızdır. Sakin kafayla konunun enine boyuna tartışılması. Bu geçiş döneminin daha sağlıklı ve isabetli bir şekilde olması açısından da sükûnet ve istikrara ihtiyaç var. Ancak memleket ve milletin derdini dert edinmeyenler, bunu daha da zorlaştırmak istiyorlar anlaşılan.

Kayıp çocuklar konusu, sadece bizim mi sorunumuz? Elbette değil. Aksine kayıp çocuklar meselesi, tüm dünyanın sorunu. Ama neden dünyada hiç ses getirmeyen bir konu bizde kasten, bilinçli bir şekilde ve aşırı bir şekilde gündem yapılıyor? Bunun uzmanları tarafından enine boyuna analiz edilip gereğinin yapılması gerekiyor. Bu konuda en büyük görev, yine devlet kademelerine düşüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Batı virüsü bulaşan iflah olmaz 03 Eylül 2018 | 5.866 Okunma Oyununuzu Gördük Meydan Okuyoruz 27 Ağustos 2018 | 257 Okunma Bayramlarımız Gelecek Ama… 24 Ağustos 2018 | 3.423 Okunma Paylaşalım, barışalım, kaynaşalım 21 Ağustos 2018 | 2.321 Okunma Zalimler! Kaybedeceksiniz bekleyin… 17 Ağustos 2018 | 2.425 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar