DKV 2. Kardeşlik Buluşması

Davet ve kardeşlik vakfı 2. Kardeşlik Buluşması 13 Ekim 2017 tarihinde Kozaklıda bir termal otelde içre edildi. Bu toplantımız, 1. Toplantıya nispetle çok daha bereketli ve heyecanlı oldu. Yurdun dört bir yanından…...

Davet ve kardeşlik vakfı 2. Kardeşlik Buluşması 13 Ekim 2017 tarihinde Kozaklıda bir termal otelde içre edildi. Bu toplantımız, 1. Toplantıya nispetle çok daha bereketli ve heyecanlı oldu. Yurdun dört bir yanından… Üyemizin katıldığı buluşma gayet renkli geçti, son derece bereketli ve heyecanlı oldu. DKV Sosyal birimi başta olmak üzere, emeği geçen tüm kardeşlerimize yürekler dolusu teşekkürler.

Kardeşlik buluşmaları, özel tüzel her Müslüman için ve her zamanda önemlidir. Zira ümmet olarak kardeşlik, birlik, beraberliğe ihtiyacımız, ekmekten sudan daha çok ihtiyacımız vardır. Çünkü huzur, emniyet ve güvenimiz, aramızdaki kardeşliğin sıcaklığı ve yoğunluğu oranında olacaktır.

Öncelikle cemaat, cemiyet ve STK’ların kendi üyelerine yönelik bu gibi çalışmaların, ihtiyaç kadar ve periyodik olarak devam etmesi önemlidir. Ancak gönül ister ki bu kurum ve kuruluşların belli bir oranda temsiliyle karma kardeşlik buluşmaları da yapsınlar. Bunu zaman zaman ve kısmi temsille yapan vakıflar olduysa da yeterince uzun soluklu olmadı.

İslam ümmetine vahdeti emreden ayet, hadis ve ulemanın görüşleri malumunuzdur. Birbirimize yaklaşma ve yakınlaşma için bu gibi çalışmalar, önemli kilometre taşlarıdır. Dolayısıyla bu toplantıları daha da zenginleştirerek önemlidir. Hem her kuruluşun kendine özel, hem de metot, gaye ve hedeflerde birbirine yakın olan kurum ve kuruluşların belli oranda temsilleriyle gerçekleştirecekleri; çalıştay, buluşma ve toplantılar, birçok hayır ve berekete vesile olur kanaatindeyim.

Selamlama konuşmaları. Programın koordinatörü, Doç. Dr. Mehmet Akbaş, vakfımızın halen genel başkanı olan, Dr. Maruf Çelik, Vakfımızın kurucularından ve birince başkanı olan Recep Songül hocaların selamlama konuşmaları, sadece bir selamlamadan ibaret değildi elbette. Her biri, davet, kardeşlik, irşad, güncel olaylar ve ümmetin genel sorunlarıyla ilgili önemli mesajlar verdiler.

Ulemadan hatıralar. Katılımcılar arasında onlarca ulema ve genç mollalar olmasına rağmen, mevcutların en yaşlıları olarak iki kişiye söz hakkı verilebildi. Mevcut davet çalışmalarına başladığımız ilk günden beri beraber olduğumuz. Üstad, Seyda Melle Salih Turgut. Bir de bu fakire söz hakkı verdiler. Bizim konular da, ilim ve ulemanın davadaki önemi… İlim yolunda çekilen zorluklardan bazı hatıralar ve özellikle İslam’ın yeryüzüne iletilmesinde ulemanın rolü… Dava ve davette peygamber (sav) ve ashabına varisliğin ulema genç mollaların omuzlarında olduğunu hatırlatılması gibi konulardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Batı virüsü bulaşan iflah olmaz 03 Eylül 2018 | 5.864 Okunma Oyununuzu Gördük Meydan Okuyoruz 27 Ağustos 2018 | 256 Okunma Bayramlarımız Gelecek Ama… 24 Ağustos 2018 | 3.422 Okunma Paylaşalım, barışalım, kaynaşalım 21 Ağustos 2018 | 2.317 Okunma Zalimler! Kaybedeceksiniz bekleyin… 17 Ağustos 2018 | 2.422 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar