TV’lerdeki tartışma programları

Müslümanlık vasfımızla bizim vazifemiz tek doğruyu takdimdir. Tek doğru da İslam’dır. İslam’a ters düşen hiçbir şeyi tarif etmeyeceğiz. Bu yolda Müslüman, Müslüman kardeşiyle ters...

Müslümanlık vasfımızla bizim vazifemiz tek doğruyu takdimdir. Tek doğru da İslam’dır.

İslam’a ters düşen hiçbir şeyi tarif etmeyeceğiz. Bu yolda Müslüman, Müslüman kardeşiyle ters düşmez.

Televizyonlarda açık oturumlar, tartışma programları yapılıyor. Bu programların gayesi insanların beyinlerini bloke etmek içindir. Buna katılanların hepsi helak oluyor. Bu helake seyirciler de dâhildir. Peygamber Efendimiz (S.A.V.) buyurdu ki: “Bir Müslüman bir gayr-i müslimle münakaşayı kabul ederse cehennemdeki yerini hazırlasın.”

Çünkü o münakaşa ile küfre rıza oluşur. Küfre ses çıkarmamak küfre rızadır. Küfre rıza küfürdür. Böyle bir kişinin Allah (C.C.) şahsi hatalarını affedebilir. Ancak topluma karşı yapılanları affetmez. Çünkü bu suçlar toplumu ifsat eder. TV’lerdeki münakaşalar izleyenleri ifsat eder. Bu tuzağa düşmeyin. Bunları söylediğiniz zaman bu işi yapanlar, “Efendim, ben İslam’ı anlatıyorum” diyorlar. İslam böyle anlatılmaz. Bu metot yanlıştır. İslam’ın anlatılması kitap iledir. İslam yaşanarak öğretilir ve öğrenilir.

TV’lerdeki münakaşacıların iki tarafı da Müslüman iseler bunlar kâmil olamamışlardır. Çünkü Müslümanlar kardeştir. Kardeşler böyle aleni sürtüşmezler, izleyenleri ayrımcılığa itmezler. Farklı görüşlerini söylemenin de yolu yordamı vardır. Bunu dikkate almayanlar hem kendilerini hem de izleyenlerini helake yönlendirirler. Şiddetle kaçınılmalıdır.

Müslümanlıklarını yapmayanlar Müslüman kardeşliği yapmıyor demektir. Müslümanlık kardeşlik olarak yapılmazsa, insanlar o zaman tehlikeli bir bölgeye girerler. Kardeşini kendine tercih etmeyen insanın imanında kemal yoktur.

İki Müslüman’ın TV’deki konuşması tartışma formatında değil, takdim planında olur. Takdim ederler. Bir büyüğümüzün dediği gibi “horoz dövüşü” yapmazlar, yapmamalıdırlar da.

TV’yi sadece tartışma programları ile tartışamayız. Toplumun genelini televizyon seyretme konusunda ele almak lazım. Devamlı TV seyreden bir kimse ruh ve akıl sağlığı konusunda değerlendirmeye tabi tutmak lazım.

Evin başköşesine yerleştirilen televizyon günümüzde o evin putu olmuştur. Evin köşesine yerleştirilen putu reklâmlarıyla, şovlarıyla, içkisiyle, kumarıyla her türlü rezaletini seyrederken Hz. Muhammed’i (S.A.V.) hatırlayın ve bu halinizle ne derecede acınacak durumda olduğunuzu görün.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Noel sen bizim neyimiz olursun? 23 Aralık 2017 | 230 Okunma Yılbaşı toplu isyan 22 Aralık 2017 | 298 Okunma Sıla-I Rahim nedir? 19 Aralık 2017 | 237 Okunma Gençler Kur’an’da böyle tanıtılıyor 16 Aralık 2017 | 241 Okunma İyi huyları giyinmek 15 Aralık 2017 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar