Noel sen bizim neyimiz olursun?

Miladi yeni yıl geliyor. Dünya üzerinde olağanüstü bir hareketlilik başlıyor. Bunun için eşantiyonlar veriliyor. Hediyeler alınıyor ve dağıtılıyor. Envaı çeşit eşyalar sipariş ediliyor....

Miladi yeni yıl geliyor. Dünya üzerinde olağanüstü bir hareketlilik başlıyor. Bunun için eşantiyonlar veriliyor. Hediyeler alınıyor ve dağıtılıyor. Envaı çeşit eşyalar sipariş ediliyor. Kimi verecekleri yerleri, kimi alacakları şeyleri kurguluyor.

Miladi yılbaşı münasebetiyle hediye ve eşantiyon furyası alıp başını gidecek. Bunların fıkhi boyutuna girmeden meselenin seyrine bakmak lazım.

Miladi yılbaşı nedir? Derseniz şunu öncelikle dile getirmemiz lazım.

En eski âlemşümul bir müşrik bayramıdır. Bu tarih kilise tarafından Hz. İsa (a.s.)’ın doğum günü sayılarak bayram kabul edilmiştir. İlk defa Roma’da tesis edilmiştir. Hristiyan alemin ilk üç asrında böyle bir bayram yoktur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Noel sen bizim neyimiz olursun? 23 Aralık 2017 | 230 Okunma Yılbaşı toplu isyan 22 Aralık 2017 | 298 Okunma Sıla-I Rahim nedir? 19 Aralık 2017 | 237 Okunma Gençler Kur’an’da böyle tanıtılıyor 16 Aralık 2017 | 241 Okunma İyi huyları giyinmek 15 Aralık 2017 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar