Tekrar ederken

Yaşarken, bizden önce yaşayanların bir çok davranışını insanları ister istemez  tekrar ederken; bir yandan da başka insanların yapıp ettiklerini izliyoruz.

İnsan, dünyaya ne kadar yeni davranış biçimi ekliyor, bir muamma. Üstelik teknik gelişmelere bağlı olarak, dünyaya az sayıda yeni davranış eklenirken, bazı davranışlar biçimleri de büsbütün tarihe karışmakta. Belki duygular, onlar hiç değişmiyor galiba. İnsanlar birbirini hep merak edip izliyor, bu merak duygusunun üzeri artık bencillik yorganlarıyla sımsıkı örtülse de. İzleniyor insan ve kabaca kiminin başına iyi şeyler, kiminin başına acı veya kötü şeyler geldiği görülüyor. Bizi de başkaları izliyor kuşkusuz. Başkalarını ve onların yaşadıklarını izlerken zaman zaman içimizden ya da yüksek sesle eleştiri ve değerlendirmelerde bulunuyoruz. Bazan onaylıyor, bazan reddediyoruz yaşananları. Bazan anlayış gösteriyor, bazan acımasızca eleştiriyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir kalp durdu 02 Nisan 2020 | 96 Okunma İçerisi/dışarısı 28 Mart 2020 | 744 Okunma Bir çocuktan birkaç post çıkarmak 22 Şubat 2020 | 351 Okunma Okulda havlayan bir Fındık 20 Şubat 2020 | 209 Okunma Şifreler deşifreler 18 Şubat 2020 | 197 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar