Normal

Yeni Zelanda’daki müslümanlara yönelik katliamı konuşmayı sürdürüyoruz. Bu ve benzeri kötülükler yaşandıktan sonra ortaya çıkan tutumlar, bize kötü bir fiili işleyen kimsenin profili dışında resimler de gösterir...

Her şeyden önce katliama tanık olan toplumun tepkileri, o haberi duyan diğer toplum ve kurumların tutumu, nihayet küresel ölçekteki bakış ve değerlendirmeler bize aynı zamanda nasıl bir dünyada, kimlerle, hangi duygulara sahip insanlarla bir arada yaşadığımızı gösterir.

Katliamın yapıldığı ülkenin Başbakanı jacinda Ardern’in samimi tutum ve davranışları uzun zamandır göremediğimiz bir yükseklik içeriyor.

Ama aynı zamanda ülkemiz vatandaşlarından birinin attığı o korkunç tivit de var: Uğursuz içeriği ise o katilin gelip buradaki câmileri de ‘temizlemesi’ talebi.

Bu iki tutum sahibine bakarak, normal mi yoksa vahşi mi bir dünyada yaşadığımızı tam olarak söyleyemeyiz ama bazı ipuçlarından söz etmek mümkün.

Son sözü gücün ve silahların söylediği bir dünya normalinin dışına çıkamamış oluşumuz insanî bir yenilgi.

Son olarak bir grup Yeni Zelandalı kadının “müslüman kızkardeşlerimizle dayanışma için” Cuma günü başörtüsü takma çağrısı yapmış olmaları şıktı. Teşekkür ederim. Çok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir kalp durdu 02 Nisan 2020 | 96 Okunma İçerisi/dışarısı 28 Mart 2020 | 742 Okunma Bir çocuktan birkaç post çıkarmak 22 Şubat 2020 | 348 Okunma Okulda havlayan bir Fındık 20 Şubat 2020 | 205 Okunma Şifreler deşifreler 18 Şubat 2020 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar