İhkak-ı hak

Şehit cenazesinde ana muhalefet liderine yumruk olayı Pazar ve Pazartesi gününü işgâl etti. Daha da eder. Olay sıcak ve bütün boyutlarıyla araştırılıyor.

Bir yanda lamsız cimsiz  şiddet karşıtlığı üzerinden yükselen görüşler, diğer tarafta da şehit yakınlarının ‘hassasiyetleri’ üzerinden öne atılan düşünceler var.

(Çizgi: Betül Özel)

Durum nazik olmakla birlikte sokakta ihkak-ı hak uygulamalarının bir toplumu götüreceği yer sır değildir.

Ana muhalefet liderinin kimi siyasal tutumları ve işbirliklerini eleştirebilir, beğenmeyebilirseniz ama bir cezalandırma ihtiyacı olduğunu düşünüp bu yumruğu da ceza için atıyorum diyemezsiniz.

O zaman herkes hoşlanmadığı her durum için kendi ceza uygulamasını yapar ki sokaklarda elimizi sallasak bir ‘ağır ceza reisine” çarpar.

Bir provokasyonun olup olmadığı ayrıca inceleniyor.

Seçim sonuçlarıyla ilgili kaotik sürecin ardından bu ve benzeri olaylar belli ki bir süre daha ve belki de artarak devam edecek. Bağlamından koparılan olaylar da olacak, kendisine çeşitli bağlamlar monte edilen olaylar da.

Önümüz yaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir kalp durdu 02 Nisan 2020 | 96 Okunma İçerisi/dışarısı 28 Mart 2020 | 744 Okunma Bir çocuktan birkaç post çıkarmak 22 Şubat 2020 | 351 Okunma Okulda havlayan bir Fındık 20 Şubat 2020 | 208 Okunma Şifreler deşifreler 18 Şubat 2020 | 197 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar