Seviye atladı

Porto'dan sonra Leipzig karşısında da net bir galibiyet... Beşiktaş için artık ikinci tur göründü diyebilir miyiz? Şampiyonlar Ligi'nde bir Türk takımı için en iyi başlangıcı Beşiktaş...

Porto'dan sonra Leipzig karşısında da net bir galibiyet... Beşiktaş için artık ikinci tur göründü diyebilir miyiz?
Şampiyonlar Ligi'nde bir Türk takımı için en iyi başlangıcı Beşiktaş yaptı. Üst üste iki maçını kazandı. Porto deplasmanında oynanan ilk maçın sonunda da oyuna ve skora bakarak Beşiktaş'ın gruptan çıkacağını söylemiştim. Dün alınan galibiyetle bu perçinlendi. Gruptan çıkma işini artık yüzde 50 halletti diyebiliriz.

Rakibin genç ve Avrupa tecrübesi olmaması dünkü oyunda etkili miydi? Yoksa Beşiktaş artık makine gibi işleyen bir takım mı?
Oyuna bakınca Leipzig'in dinanizmi ile Beşiktaş'ın deneyiminin karşılaşmasıydı 90 dakika. Oyunu böyle değerlendirebiliriz. Maçın başlangıç düdüğü ile çok iyi bir tempo yakalayan Beşiktaş vardı. Sonra 25. dakikada bunu dengeleyen bir Leipzig ve devre bitmeden 2-0'ı bulan bir Beşiktaş oyunu izledik. İkinci yarıda Leipzig'in genç kadrosu, oyunu ele aldı ama maçı bitirmek için Beşiktaş'ın deneyimi öne çıktı. Bu baskıyı yedikten sonra pasla topa sahip olmak en iyi çözümdü ama doğru savunmak Beşiktaş'ın aldığı sonuçtaki en önemli etkendi. Tabii ki Fabri'de... Beşiktaş için 'makine gibi işlemek' tabirini kullanmasak da güçlü bir takımdan bahsedebiliriz. Kendi sahanızda olsanız da bu oyunu oynamak kolay değil. Beşiktaş başka bir seviyeye doğru gidiyor.


YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Oğuzhan’dan çok şey bekliyorlar 30 Ekim 2018 | 2.787 Okunma Alternatif bir oyun şart 22 Ekim 2018 | 2.195 Okunma Mircea Lucescu danışman olsun! 17 Ekim 2018 | 2.329 Okunma Lucescu tartışılır 15 Ekim 2018 | 3.525 Okunma Geriye yaslanmak niye? 08 Ekim 2018 | 3.474 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar