Sadece mücadele

Güneş ilk defa bir maçta planını beraberlik üzerine kurdu. Bu Şenol Hoca'nın felsefesinin dışında bir anlayıştı. Şenol Güneş'in, Kadıköy'de Kerim Frei tercihini nasıl...

Güneş ilk defa bir maçta planını beraberlik üzerine kurdu. Bu Şenol Hoca'nın felsefesinin dışında bir anlayıştı.

 Şenol Güneş'in, Kadıköy'de Kerim Frei tercihini nasıl yorumluyorsunuz? Beşiktaş'ın ilk yarıdaki oyun planını nasıl buldunuz? 

Şenol hoca Fenerbahçe derbisine uzun süredir kullanmadığı kenar oyuncusuyla yani Kerim Frei ile başladı. Sanırım Kerim'in hafta içindeki kupa performansı da bu kararda etkili oldu.
Ama bana göre kenar oyuncusu planında doğru, isimde ise yanlış bir tercihti. Olcay Şahan'la başlanması daha mantıklı olurdu.
Ancak planınız ne olursa olsun kaleye şut atmamak üzerine kurulamaz tabii...
Ama Beşiktaş ilk yarıda bir tane olsun kaleye şut atamadı, denemedi...
Beşiktaş'ın, ilk yarı düşüncesi orta saha marifetiyle topun kendinde kalması ve ondan sonra kaleye gidebilmekti. Belki top daha çok Beşiktaş'ta kaldı ama kaleye gitme adına bir kere olsun teşebbüs olmadı. Oyunun karakteri tamamen mücadele odaklıydı. Belirleyici olan teknik kaliteler ve beceri değil ikili mücadele ve yapılanmayanlardı. Asıl önemlisi ise Fenerbahçe'nin pozisyonlarının duran toplardan gelmesiydi.

 İki takım da bir derbide 90 dakikayı kaleye isabetli şut atamadan bitirdi. Bu kısır futbolun getirdiği beraberliğin ardından şampiyonluk yarışı için bizi neler bekliyor?

Şampiyonluk yarışını dünkü maç üzerinden değerlendiremeyiz ama Fenerbahçe'nin; Galatasaray ve Beşiktaş maçlarında çok iyi yaptığı şey, gol pozisyonu vermeden iyi bir savunmayla kurgusuyla oynamasıydı. Şenol Güneş ise ilk defa bir maçta planını beraberlik üzerine kurmuştu.
Bu Şenol Hoca'nın oyun felsefesinin dışında bir anlayıştı. Maçın sonucunda beraberlikişinize yarayabilir ama bütün bir oyun planınızı beraberlik üzerine kuramazsınız. İki takımı da hücumdaki üretkenlik ve becerileriyle değil savunma anlayışları ve mücadele karakterlerinden değerlendirebiliriz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Oğuzhan’dan çok şey bekliyorlar 30 Ekim 2018 | 2.787 Okunma Alternatif bir oyun şart 22 Ekim 2018 | 2.195 Okunma Mircea Lucescu danışman olsun! 17 Ekim 2018 | 2.329 Okunma Lucescu tartışılır 15 Ekim 2018 | 3.525 Okunma Geriye yaslanmak niye? 08 Ekim 2018 | 3.476 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar