Lens bu değil!

Fenerbahçe ile oynanan iki zorlu maçtan sonra Beşiktaş'ın kadrosunu ve performansını nasıl buldunuz? Beşiktaş'tan bir gün önce oynayan Fenerbahçe'nin çok etkilendiğini gördük bu iki maçtan. Ama...

Fenerbahçe ile oynanan iki zorlu maçtan sonra Beşiktaş'ın kadrosunu ve performansını nasıl buldunuz?
Beşiktaş'tan bir gün önce oynayan Fenerbahçe'nin çok etkilendiğini gördük bu iki maçtan. Ama dün akşamki maçın hiçbir anında Beşiktaş'ın bununla ilgili problem yaşamadığını söyleyebiliriz. Bunun da takımın oyun gücünden geldiğini düşünüyorum. Çünkü yeterliliğiniz, oyun ve oyuncu kaliteniz varsa yoğun bir fikstür temposunda oynasanız dahi işi kotarabiliyorsunuz. Bunu dün akşam Beşiktaş'ta bir kere daha gördük.
Oyunun hiçbir anında ne fiziksel ne de kafa olarak bu iki maçın zaaflarını yaşadı.
Lens için görüşünüz?
Tabii ki Lens'in bundan daha iyi oynayabileceğini düşünüyorum, özellikle üretmek anlamında.
Ama şunu gördük ki taktik disipline, oyun devamlılığına sadık bir Lens vardı dün akşam. Evet, Quaresma kadar yaratıcı ve hücumda etkili değildi ama 4-5 pozisyon hatırlıyorum ki; kendi yarı sahasına gelmiş, ikili mücadele kazanmış bir Lens görüntüsü kafamda. Bu da önemli. Ama hayal edilen Lens bundan daha fazlası tabii. 3-4 haftadır eleştirdiğimiz Babel ise işi bitiren isim oldu.
Beşiktaş yarışta psikolojik avantajı ele geçirdi diyebilir miyiz?
Fikstüre baktığımız zaman Fenerbahçe ile içeride Trabzonspor ile deplasmanda üst üste oynuyorsunuz. Araya bir de Fenerbahçe ile kupa maçı sıkıştırdığınızda gerçekten zorlu bir süreçti Beşiktaş için. Ama bu iki maçta alınan galibiyetler, şampiyonluk yarışında gerçekten çok önemli.
Beşiktaş, belki üç puan geride ama oyun anlamında, oyuncu gücü anlamında en iyi takım Beşiktaş söylemleri yapılıyorsa, bu demek değildir ki şampiyon Beşiktaş ama bunun psikolojik bir avantaj olduğu aşikar bence. Ama dediğimiz gibi daha 10 haftalık bir bölüm var ki; klişe bir deyişle köprünün altından daha çok sular akar şampiyonluk yarışında.
Beşiktaş'ın Galatasaray ve Başakşehir deplasmanlarında alacağı sonuçlar şampiyonluk yarışında belirleyici olacaktır.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Oğuzhan’dan çok şey bekliyorlar 30 Ekim 2018 | 2.787 Okunma Alternatif bir oyun şart 22 Ekim 2018 | 2.195 Okunma Mircea Lucescu danışman olsun! 17 Ekim 2018 | 2.329 Okunma Lucescu tartışılır 15 Ekim 2018 | 3.525 Okunma Geriye yaslanmak niye? 08 Ekim 2018 | 3.474 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar