Atacakken atmamak koşacakken koşmamak etik olmaz

Beşiktaş'ın Manisa'yı 9-0 yenmesi sonrası 'aynı kategoride olmayan bir takıma bu kadar gol atmak etik mi' tartışmalarını beraberinde getirdi. Siz de 1989-90 sezonunda tarihe geçen 10-0'lık Adana Demir maçında 3 gol...

Beşiktaş'ın Manisa'yı 9-0 yenmesi sonrası 'aynı kategoride olmayan bir takıma bu kadar gol atmak etik mi' tartışmalarını beraberinde getirdi. Siz de 1989-90 sezonunda tarihe geçen 10-0'lık Adana Demir maçında 3 gol atmıştınız.
O dönem böyle eleştiriler olmuş muydu?

Farklı galibiyetlerin etik olmadığı düşüncesine kesinlikle katılmıyorum. Ben yapabilecekken yapılmamasına, gol atabilecekken atılmamasına, daha iyi performans sergileyebilecekken sergilenmemesine karşıyım. Böyle yapılmaması halinde bunun etik olmayacağını düşünürüm. Skorun farklı olması sporun dışında bir davranış değil ki. Sizler zaten skor için sahaya çıkıyorsunuz.
Futbolun en önemli unsuru gol. Amaç gol atmak. Futbolcular her maça en iyi performanslarını ortaya koymak için çıkarlar.
Sporda her zaman için en iyiyi yapmaya çalışmak ve başarmak etik olandır. Onun dışındaki her şey etik dışıdır.
10-0 kazandığımızda da hocamız Gordon Milne bize "Yeter atmayın, çok oldu" demedi. Bizim kritik dönemden geçtiğimiz ve ligdeki kaderimizi belirleyecek bir karşılaşmaydı.
Kazanmasaydık seyrimiz başka yerlere gidebilirdi.
Biz de o dönem içinde bulunduğumuz durumun etkisiyle bir patlama yaşadık. Sadece Adana Demirspor'un liberosu Muammer abinin saha içinde "Yeter artık" dediğini hatırlıyorum. Ama dediğim gibi herhangi bir nedenden dolayı oynayacak gücünüz varken oynamamak sportmenlik dışı bir davranıştır.
Rakip alt kategorideyse, futbolcunun kafasında bir rahatlık ve istenen skora ulaştıktan sonra durmak söz konusu olabilir mi?
Süper Lig takımı bir alt kategorideki rakibi karşısına çıkarken kafasında vites düşürebilir.
Skor 4-5 olunca 'Yeter' diye düşünebilir.
Skoru garantilemenin verdiği bir gevşeme yaşayabilir. Ama sahada kazanmaya ihtiyacı olan, kendini göstermek isteyen oyuncular varsa
- ki Beşiktaş'ın Manisa karşısındaki kadrosunda böyle isimler çok fazlaydı- Lens, Negredo gibi isimleri durdurmanı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Oğuzhan’dan çok şey bekliyorlar 30 Ekim 2018 | 2.787 Okunma Alternatif bir oyun şart 22 Ekim 2018 | 2.195 Okunma Mircea Lucescu danışman olsun! 17 Ekim 2018 | 2.329 Okunma Lucescu tartışılır 15 Ekim 2018 | 3.525 Okunma Geriye yaslanmak niye? 08 Ekim 2018 | 3.474 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar