Türkiye ile Suriye birliklerinin karşı karşıya gelmesi gibi bir risk var!

ABD'NİN SURİYE'DE KURACAĞI RADAR SİSTEMİ NE ANLAMA GELİYOR?Biliyorsunuz idlib büyük hesaplaşmanın olacağı yer. Başından beri endişe ile takip ettiğimiz yer. Teknolojik olarak, istihbari olarak, stratejik olarak...

ABD'NİN SURİYE'DE KURACAĞI RADAR SİSTEMİ NE ANLAMA GELİYOR?

Biliyorsunuz idlib büyük hesaplaşmanın olacağı yer. Başından beri endişe ile takip ettiğimiz yer. Teknolojik olarak, istihbari olarak, stratejik olarak, algı yönetimi olarak büyük hesaplaşmanın olacağı yer. Bu nedenle bu sistemin kurulması ya da benzerlerinin kurulması hiç şaşırtıcı olmayacak.

7 Eylüldeki Türkiye-İran-Rusya toplantısı var. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önce İran temasları ve ardındanda büyük zirve olarak devam edecek süreç öncesinde bu tip bir faaliyeti herkesin gard alması olarak tanımlamak gerekiyor. Ben böyle görüyorum.

Tamamen algı üzerine yönetiliyor her şey ve şu da bir gerçek ki, İdlib büyük hesaplaşmanın olduğu son on güne girdiğimiz bölge.

İdlib'de bizim gözlem noktalarımızın da olması, İran'a yakın grupların burada bulunması, Rusya'nın Suriye ile organik bağı çerçevesinde Esed yönetiminin orada gölgesinin hissedilmesi paralelinde böyle bir adım benim için hiç şaşırtıcı değil. Benzer adımları artarak ve doğrudan ya da dolaylı şekilde ilerleyen günlerde görebiliriz.

ABD'NİN KURACAĞI RADAR KALKANI KİME KARŞI KULLANILACAK?
Türkiye'nin Kürecik üssü var. Tartışmalarda hep İncirlik üssünden bahsedilir ama Kürecik üstünde de durmamız gerekir. Kürecik, NATO için, özellikle ABD için İran ve Rusya'nın takip edilmesi izlenmesi çerçevesinde çok stratejik bir gerekliliktir.
Türkiye İncirlik'le beraber, perde arkasından da zaman zaman algı yönetimi olarak Kürecik'ten de hissettirir ABD'ye sıkıntı çıkartabileceğini. Durum bir alternatif olarak da değerlendirilebilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Trump'ın Suriye'den çekilmesine "müesses nizam" izin verecek mi? 20 Aralık 2018 | 258 Okunma Washington'dan enteresan jestler gelebilir 19 Aralık 2018 | 256 Okunma "Türkiye ABD'ye aba altından sopa gösterdi" 13 Aralık 2018 | 3.683 Okunma ABD ile S-400 krizinde ne olabilir? 05 Aralık 2018 | 149 Okunma Kaşıkçı muammasında 7 kritik madde 16 Ekim 2018 | 114 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar