"Türkiye ABD'ye aba altından sopa gösterdi"

Fırat'ın doğusu aslında Ankara'nın sıcak gündeminde yerini hep korudu. Hazırlıklar sürdürüldü. Ankara'da bir harp oyunu, bir sümüle gerçekleştirildi. Benzer bir çalışma Diyarbakır'da da...

Fırat'ın doğusu aslında Ankara'nın sıcak gündeminde yerini hep korudu. Hazırlıklar sürdürüldü. Ankara'da bir harp oyunu, bir sümüle gerçekleştirildi. Benzer bir çalışma Diyarbakır'da da yapıldı. Bu çok normal tabi, eğer ciddi bir şey planlıyorsanız bunları yapmak zorundasınız. Bunun hazırlıkları başlamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatları öncesinde söylediği "bir gece ansızın gelebiliriz" sözünün bir başka versiyonu olarak algılayabiliriz "Fırat'ın doğusuna harekat birkaç güne başlayacak" sözünü.

Türkiye aslında şunu bekledi.

James Jeffrey'in temasları çok önemliydi. Jeffrey'in Washington ve bölgeden aldığı sinyalleri bize nasıl ileteceği ve Türkiye'nin pozisyonunda nasıl bir duruş sergileyeceği çok önemliydi.

Kendisine bir kez daha Türkiye'nin YPG/PYD hassasiyeti iletildi. Alınan yanıt tatmin edici bulunmadığı için bugün itibariyle Türkiye pozisyonunu bildirdi.

Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması içindeki "ABD askerleri kesinlikle hedefimiz değildir" sözü aynı zamanda Jeffrey ile görüşmelere, ABD ile görüşmelere bir atıftı. Bu "siz çekilin" mesajı, harekat ABD askerlerine karşı değil ama ABD politikalarına karşı mesajı olacaktır.

Jeffrey için şöyle bir tanımlama yaptılar Dışişleri'nden:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Trump'ın Suriye'den çekilmesine "müesses nizam" izin verecek mi? 20 Aralık 2018 | 258 Okunma Washington'dan enteresan jestler gelebilir 19 Aralık 2018 | 256 Okunma "Türkiye ABD'ye aba altından sopa gösterdi" 13 Aralık 2018 | 3.683 Okunma ABD ile S-400 krizinde ne olabilir? 05 Aralık 2018 | 149 Okunma Kaşıkçı muammasında 7 kritik madde 16 Ekim 2018 | 114 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar