"Sadece Yusuf Nazik'in takip edildiği düşünülmesin!"

Bu bir milli operasyon. Herhangi bir yabancı servisle birlikte koordineili yürütülen bir operasyon değil. Bu operasyon Tartus, Lazkiye gibi rejimin ağırlığının hissedildiği, tüm giriş çıkışların...

Bu bir milli operasyon. Herhangi bir yabancı servisle birlikte koordineili yürütülen bir operasyon değil. Bu operasyon Tartus, Lazkiye gibi rejimin ağırlığının hissedildiği, tüm giriş çıkışların kontrol altında tutulduğu bir coğrafya üzerinde yapıldı.

Bu süreç şöyle tanımlanıyor: İstihbarat temini, istihbaratın kıymetlendirilmesi, birleştirilmesi arkasından teşhis, tespit, tespitin onayı, takip (ki bu takip 3 ila 6 ay sürüyor), sızma, koordinasyon, operasyon, güvenli nakil ve sorgu.

ELİMİZDE SURİYE'NİN TERÖRİST ÜLKE OLDUĞU TEZİNİ DESTEKLEYECEN HUKUK ARGÜMAN VAR

Şu cümle üzerinde durmak lazım 'Saldırı talimatını Suriye istihbaratından aldım' demek. Türkiye'nin bundan sonra masada elinde çok önemli bir argüman olduğunu hukuki yollardan tespit ettiği anlamına gelir.

Bu hukuki argüman ne demektir? Sadece hukuki anlamda değil, diplomatik anlamda da askeri anlamda da komşu ülkelere masada Astana Süreci'nde birlikte oturduğu Rusya ve İran'a, aynı zamanda BM zemininde Suriye'nin 'terörist ülke' tezinin desteklenmesi için bu tip bir teröristin ifadesinin referans gösterilmesi çok kritik bir rol oynayacaktır.

Türkiye bundan sonra da bunu masaya taşıyacaktır ve gerek muhatabı olduğu ülkelere gerekse BM zemininde Suriye rejiminin, Türkiye üzerinde yaptığı bu kirli hazırlığın ne olduğunu delilleriyle ortaya koyacaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Trump'ın Suriye'den çekilmesine "müesses nizam" izin verecek mi? 20 Aralık 2018 | 258 Okunma Washington'dan enteresan jestler gelebilir 19 Aralık 2018 | 256 Okunma "Türkiye ABD'ye aba altından sopa gösterdi" 13 Aralık 2018 | 3.683 Okunma ABD ile S-400 krizinde ne olabilir? 05 Aralık 2018 | 149 Okunma Kaşıkçı muammasında 7 kritik madde 16 Ekim 2018 | 114 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar