Önümüzdeki 48 saat çok kritik!

7 Eylül herşeyi hareketlendiren, tarafların birşey yapma gerektiğini hissettiği bir zaman dilimi.O da şundan; aslında harekat psikolojik harekat anlamında bundan iki üç hafta önce başladı. Tweetler atıldı...

7 Eylül herşeyi hareketlendiren, tarafların birşey yapma gerektiğini hissettiği bir zaman dilimi.

O da şundan; aslında harekat psikolojik harekat anlamında bundan iki üç hafta önce başladı. Tweetler atıldı, hareketlilikler oldu, demeçler verildi.

ABD Rusya'yı, Rusya Amerika'yı suçladı. Batı Rusya'yı suçladı, Rusya farklı iddialarda bulundu. Muhalif gruplar ve buradaki bazı terör grupları çeşitli hamleler yapmaya kalkıştı.

Herkes kendince kartların yeniden karıldığını hissederek, özellikle 7 Eylül'deki Rusya-İran-Türkiye zirvesi öncesi, bir hareketlilik içine girdi. Ama bugün artık askeri bir nitelik kazanmış durumda.

Ve bu harekat da anladığımız ve gördüğümüz kadarı ile Rusya ile Suriye'nin ortak bir hava harekatıdır.

Türkiye'nin İdlib'de, Astana ile atılan, Soçi ve İstanbul ile devam ettirilen Türkiye-İran-Rusya arasında anlaşılan çatışmasızlık bölgesi kapsamındaki gözlem noktaları var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Trump'ın Suriye'den çekilmesine "müesses nizam" izin verecek mi? 20 Aralık 2018 | 258 Okunma Washington'dan enteresan jestler gelebilir 19 Aralık 2018 | 256 Okunma "Türkiye ABD'ye aba altından sopa gösterdi" 13 Aralık 2018 | 3.683 Okunma ABD ile S-400 krizinde ne olabilir? 05 Aralık 2018 | 149 Okunma Kaşıkçı muammasında 7 kritik madde 16 Ekim 2018 | 114 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar