ABD'nin ekonomik kıskacı ve Arap finansmanı

Türkiye ile ABD arasıda yaşanan siyasi gerilim son günlerde ekonomik alana sıçradı.ABD'den peş peşe gelen tehditvari açıklamalar sonucunda dolar kurunda dalgalanmalar yaşandı.ABD Başkanı Donald Trump, son olarak...

Türkiye ile ABD arasıda yaşanan siyasi gerilim son günlerde ekonomik alana sıçradı.

ABD'den peş peşe gelen tehditvari açıklamalar sonucunda dolar kurunda dalgalanmalar yaşandı.

ABD Başkanı Donald Trump, son olarak Twitter'da yaptığı açıklamada "Türkiye'den çelik ve alüminyumda gümrük vergisinin iki katına çıkarılmasına onay verdim" ifadelerini kullandı.

Trump attığı Twitter mesajında, "Türk lirası, çok güçlü dolarımız karşısında hızla düşerken Türkiye'den gelen çelik ve aluminyum üzerindeki gümrük vergilerinin ikiye katlanmasına onay verdim! Alüminyumda bu oran artık yüzde 20, çelikte de yüzde 50. Türkiye ile ilişkilerimiz bu dönemde iyi değil!" dedi.

Trump'ın Twitter mesajının ardından Türk lirası, dolar, euro ve sterlin karşısında değer kaybetti. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Amerikan medyasında ve ekonomi çevrelerinde de Türkiye'yi hedef alan organize saldırılar dikkat çekti.

Ancak maalesef Türkiye'nin uluslarası alanda karşılaştığı bu tip durumlar sadece Amerika ve Batı dünyası ile de sınırlı kalmıyor; Kudüs ve Gazze için Arap dünyasının çok önünde ve çok samimi girişimlerde bulunan Türkiye'ye karşı ne yazık ki Arap dünyası içinden bazı ülkeler de ülkemize karşı yapılan sistematik sıkıştırma ve saldırılara destek veriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Trump'ın Suriye'den çekilmesine "müesses nizam" izin verecek mi? 20 Aralık 2018 | 258 Okunma Washington'dan enteresan jestler gelebilir 19 Aralık 2018 | 256 Okunma "Türkiye ABD'ye aba altından sopa gösterdi" 13 Aralık 2018 | 3.683 Okunma ABD ile S-400 krizinde ne olabilir? 05 Aralık 2018 | 149 Okunma Kaşıkçı muammasında 7 kritik madde 16 Ekim 2018 | 114 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar