Trump'ın Suriye'den çekilmesine "müesses nizam" izin verecek mi?

Bu tür iddialı açıklamaları daha önce de gördüğümüz ve daha sonrasında somut adımlarla karşılaşmadığımız için temkinli karşılamayı tercih ederim.Hatırlarsanız, daha...

Bu tür iddialı açıklamaları daha önce de gördüğümüz ve daha sonrasında somut adımlarla karşılaşmadığımız için temkinli karşılamayı tercih ederim.

Hatırlarsanız, daha önce de Amerika hatta Rusya, Suriye'den çekileceklerini açıklamışlardır. Ama gelinen noktada, aksine, rekabet Suriye üzerinde giderek kızıştı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, "DAİŞ ile mücadelenin tamamlandığı" ve artık "çekilmek gerektiği" yönündeki sözleri, bir süreden beri benzer şekilde kendisinden dolaylı yollarla gelmişti.

Bugün de Trump, Suriye'den çekilme konusunda şahsi fikrini bir kez daha seslendirdi.

Ancak unutmayalım ki ABD'de Suriye'den çekilmeyi düşünmeyen bir müesses nizam da var! Yani CIA, Pentagon altyapısı olan Merkez Kuvvetler ve bazı siyasi kanat, halen Suriye'de kalmaktan yana tavır sergiliyor.

ÇİN BİLE SURİYE'DE!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Trump'ın Suriye'den çekilmesine "müesses nizam" izin verecek mi? 20 Aralık 2018 | 258 Okunma Washington'dan enteresan jestler gelebilir 19 Aralık 2018 | 256 Okunma "Türkiye ABD'ye aba altından sopa gösterdi" 13 Aralık 2018 | 3.683 Okunma ABD ile S-400 krizinde ne olabilir? 05 Aralık 2018 | 149 Okunma Kaşıkçı muammasında 7 kritik madde 16 Ekim 2018 | 114 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar