Washington'dan enteresan jestler gelebilir

SURİYE PEŞMERGESİ'NİN SAHAYA SÜRÜLECEĞİ İDDİASITürkiye'nin Kuzey Irak'ta devam eden bir harekatı var. Ve orada hatırı sayılır sayıda bir birlikle kampların tutulması sözkonusu. Peşmergeler ya...

SURİYE PEŞMERGESİ'NİN SAHAYA SÜRÜLECEĞİ İDDİASI

Türkiye'nin Kuzey Irak'ta devam eden bir harekatı var. Ve orada hatırı sayılır sayıda bir birlikle kampların tutulması sözkonusu. Peşmergeler ya da Barzani kaynaklı bir strateji olsaydı bize ciddi sorunlar çıkartabilirlerdi. O açıdan ben, Suriye peşmergeleri konusunun konjonktürel psikolojik bir algı olduğu kanaatindeyim.

Amerika'nın eğer böyle bir planı varsa, Suriye Peşmergeleri çıkışı ya da kartı ile oynarsa Türkiye, bunu büyük bir sorun olarak görmez. Eğer bunu bir sorun olarak kullanmayı düşünüyorsa Barzani ile Irak tarafında da benzeri girişimleri yapardı. Barzani Türkiye'nin Irak'ın kuzeyindeki harekatını engellemek için majör bir girişimde bulunmadı.

HAREKATIN SOSYOLOJİK VE ASKERİ ALTYAPISI HAZIRLANIYOR

Ancak şu da var şimdi; Türkiye bunun hem sosyolojik hem de askeri alt yapısını hazırlıyor.
Yani sivil-asker koordinasyonunda öncelikle bu işin askeri altyapısının hazırlanması ve sınırın diğer tarafındaki Fırat'ın doğusu denen çok geniş coğrafyada sivil halkı böyle bir harekat gerçekleştiğinde neden yapıldığına ikna edilmesi çabası var. Tıpkı Afrin ve Fırat Kalkanı harekatlarında olduğu gibi.

Sayın Cumhurbaşkanı "birkaç güne" derken aslında bunun bir bölümü psikolojik olarak karşı tarafı her an huzursuz etmek, panik içinde hazırlıklarını yapamamak, elindeki kartları biranda açmasını sağlamak ve Türkiye'nin hazırlıklarının her an harekete geçebileceğinin mesajını vermekti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Trump'ın Suriye'den çekilmesine "müesses nizam" izin verecek mi? 20 Aralık 2018 | 258 Okunma Washington'dan enteresan jestler gelebilir 19 Aralık 2018 | 256 Okunma "Türkiye ABD'ye aba altından sopa gösterdi" 13 Aralık 2018 | 3.683 Okunma ABD ile S-400 krizinde ne olabilir? 05 Aralık 2018 | 149 Okunma Kaşıkçı muammasında 7 kritik madde 16 Ekim 2018 | 114 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar