Mesut Özil’e bir teşekkür borcumuz var 

MESUT Özil... Herhalde bu ismi sadece Türkiye değil, Avrupa da, dünya futbol kamuoyu da uzun süre unutamayacaktır.Malum; Mesut Özil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la çekilen fotoğrafının ardından...

MESUT Özil... Herhalde bu ismi sadece Türkiye değil, Avrupa da, dünya futbol kamuoyu da uzun süre unutamayacaktır.

Malum; Mesut Özil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la çekilen fotoğrafının ardından Almanya’da basın ve kamuoyunda linç kampanyasına maruz kaldı.

Dünya Kupası’nda da Alman Milli Takımı başarısız olunca abartılı bir tepki ve saldırı ile karşılaştı. Almanya’da basın, spor dünyası ve siyasetçilerin bir bölümü, tüm suçu ona atacak kadar işi terbiyesizliğe vardırdılar. Hatta, Özil tepkilerden de öte tehditler bile aldı. Duyduğum kadarı ile bardağı taşıran son damla ise okuduğu okulda adına bir program yapılacakken bunun da iptal edilmesi olmuş.

Ve sonunda, ırkçılık ve ayrımcılık üzerine Almanya’ya manifesto gibi bir açıklama yaparak, Alman Milli Takımı’nı bıraktığını açıkladı.

İngiliz Premier Lig ekiplerinden Arsenal'de forma giyen Mesut Özil'in bu kararı Almanya başta batı ülkelerindeki tartışmaları da alevlendi. Çünkü her konuda herkese akıl veren nobran Almanya’yı ırkçılık ve ayrımcılık, sistematik yabancı düşmanlığı ile yüzyüze bıraktı.

Bild başta olmak üzere bazı Alman gazetelerinde hala utanmadan Mesut Özil’e küfür ediyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Trump'ın Suriye'den çekilmesine "müesses nizam" izin verecek mi? 20 Aralık 2018 | 258 Okunma Washington'dan enteresan jestler gelebilir 19 Aralık 2018 | 256 Okunma "Türkiye ABD'ye aba altından sopa gösterdi" 13 Aralık 2018 | 3.683 Okunma ABD ile S-400 krizinde ne olabilir? 05 Aralık 2018 | 149 Okunma Kaşıkçı muammasında 7 kritik madde 16 Ekim 2018 | 114 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar