Yeni sistemde 3,5 milyon Suriyeli meselesi de önemli

GÖÇ İdaresi son rakamları geçenlerde açıkladı.Türkiye'de resmi rakamlara göre 3 milyon 570 bin Suriyeli yaşıyor. Gayrı resmi değerlendirmelere göre ise bu sayı 4 milyon civarında.Yani neredeyse...

GÖÇ İdaresi son rakamları geçenlerde açıkladı.

Türkiye'de resmi rakamlara göre 3 milyon 570 bin Suriyeli yaşıyor. Gayrı resmi değerlendirmelere göre ise bu sayı 4 milyon civarında.

Yani neredeyse Türkiye’de yaşayan her 20-21 kişiden biri Suriyeli. Bu da yüksek doğum oranına da sahip Suriyelilerin sayıları dikkate alındığında devletin yakından koordine etmesi gereken orta ve uzun vadeli bir projeksiyon yaratmayı gerekli kılıyor.

Çocuğundan yaşlısına, kadınından erkeğine, öğrencisinden işçisine, Suriyelilerin, her yönü ile ciddi kapsamlı projelerle toplumumuza sosyolojik rehabilitasyon ve adaptasyonunun devamlılığını sağlamayı kritik hale getiriyor.

‘Onlar bizim misafirimiz barış ve istikrar geldiğinde er geç ülkelerine döneceklerdir’ temennisi olsa da Suriye’de gerçek şartlara baktığımızda bu durumun, ne kısa ne orta ve hatta ne de uzak vadede gerçekleşmesi çok zor gibi görünüyor.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Müdürlüğü ve Mülteciler Derneği belirli aralıklarla raporlar açıklıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Trump'ın Suriye'den çekilmesine "müesses nizam" izin verecek mi? 20 Aralık 2018 | 258 Okunma Washington'dan enteresan jestler gelebilir 19 Aralık 2018 | 256 Okunma "Türkiye ABD'ye aba altından sopa gösterdi" 13 Aralık 2018 | 3.683 Okunma ABD ile S-400 krizinde ne olabilir? 05 Aralık 2018 | 149 Okunma Kaşıkçı muammasında 7 kritik madde 16 Ekim 2018 | 114 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar