Yenikapı ruhu devam etmeli

İlk yazımı yazdığım günden bu yana değindiğim ana konu, saygı ve sevgidir. Dil olarak asla ayrıştırıcı ve ötekileştirici bir dil kullanmamaya çok özen gösterdim.  Bunu da...

İlk yazımı yazdığım günden bu yana değindiğim ana konu, saygı ve sevgidir. Dil olarak asla ayrıştırıcı ve ötekileştirici bir dil kullanmamaya çok özen gösterdim. 

Bunu da geçmişten gelen aile terbiyemden, eğitim ve öğretimimden aldım. Bulunduğum yerlerde karşılaştığım sorunları görmem de hayata dair başka şifreleri benliğime ekledi. Ayrışan ve bölünen yerlerde asıl sorunun sevgisizlik, tarihin çarpıtılması ve saygının kaybedilmesi olduğunu gördüm. 

Tarihinden kopartılan ve geçmişle bağ kurması istemeyen nesillerin günlük hayatta sevgisizliği tetikleyecek türlü olaylar ile çatışmanın içine nasıl çekildiğini gözlemledim. Konular abartılı bir şekilde anlatıldığında gençliğin nasıl direk etkilendiğini ve harekete geçtiğini gözlemledim.   Dünyanın ayrışan bütün yerlerinde kullanılan şablon üç aşağı beş yukarı hep aynıdır. Küçük nüanslar din ve geleneklerden oluşur. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Burası Amazon ormanları değil! 28 Haziran 2018 | 3.296 Okunma Burası Amazon ormanları değil! 27 Haziran 2018 | 19 Okunma Kıssadan hisse 25 Haziran 2018 | 4.205 Okunma Bul ve Getir 21 Haziran 2018 | 2.187 Okunma Savulun akıncılar geliyor 18 Haziran 2018 | 3.130 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar