Sırtını Türkiye'ye dayayanlar

El Bab’a harekat planlandığı gibi ilerliyor. Bölgeye operasyon için gerekli personel ve ekipman sevkiyatı da yapılıyor. Eş zamanlı olarak topraklarımızda hem PKK ile hem de IŞİD ile mücadele sürüyor. Hangi...

El Bab’a harekat planlandığı gibi ilerliyor. Bölgeye operasyon için gerekli personel ve ekipman sevkiyatı da yapılıyor. Eş zamanlı olarak topraklarımızda hem PKK ile hem de IŞİD ile mücadele sürüyor. Hangi bölgede olursa olsun emniyet güçleri ve TSK birimleri özverili bir şekilde çok uzun süredir mücadele etmeye devam ediyor. Bu mücadelelerini de  kendilerini arkadan vuran cuntacılara rağmen yapıyorlar.

Türkiye El Bab’a doğru ilerliyor. İlerledikçe daha fazla zırhlı araca ve elit birliklere ihtiyaç duyuyor. Bunun en önemli nedeni, yan vererek ilerlemesi. Mümbiç ve Azez bölgesindeki PYD unsurlarına TSK ve ÖSO yan verdikçe kuvvet ihtiyacı da bir o kadar artıyor. Haritayı incelediğinizde El Bab’ın bir cep gibi PYD’nin tam ortasında kaldığını görürsünüz. Bu noktaya yapılan her harekatta kuvvet ihtiyacı üçle çarpılmak zorunda. Özel kuvvet grubu önde IŞİD’i kollarken, yanlarda da PYD’yi kollamak durumunda kalıyor.

***

Geçmişte örnekleri bol miktarda olduğu gibi PYD, ÖSO’ya karşı IŞİD ile şeytani pazarlıklar yapabiliyor. Aynı zamanda eş saldırılar düzenleyerek grupları pusuya düşürebiliyorlar. Zaman zaman alan boşaltarak IŞİD’in geriye sarkmasına müsaade edebiliyor. Daha anlatamayacağım onlarca örnek nedeniyle de özel kuvvet grubu artan bir tehdit ile El Bab’a doğru ilerlemek zorunda kalıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Burası Amazon ormanları değil! 28 Haziran 2018 | 3.296 Okunma Burası Amazon ormanları değil! 27 Haziran 2018 | 19 Okunma Kıssadan hisse 25 Haziran 2018 | 4.205 Okunma Bul ve Getir 21 Haziran 2018 | 2.187 Okunma Savulun akıncılar geliyor 18 Haziran 2018 | 3.130 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar