Helikopter pilotları

Askeri helikopter, bayram ziyareti nedeniyle Karadeniz’in sarp tepelerinde bulunan karakollarına heyet götürmek için havalanmasından kısa bir süre sonra nedeni belli olmayan sebeple kaza kırıma uğradı. Arkasından da 21 yılda...

Askeri helikopter, bayram ziyareti nedeniyle Karadeniz’in sarp tepelerinde bulunan karakollarına heyet götürmek için havalanmasından kısa bir süre sonra nedeni belli olmayan sebeple kaza kırıma uğradı.

Arkasından da 21 yılda bunun 19’uncu helikopter kaza kırımı olduğuyla ilgili yazılar yazılmaya başlandı. Muhtemelen e bu olayın arkasından anlamsız konuları da tartışmaya başlayacağız. Şu anda görevde olan Sikorsky yapımı olan UH-70 tipi helikopterleri sorgulayacağız.

Bazı densizler işi biraz daha ileriye götürerek helikopterin içinde neden asker ailelerinin olduğunu sorgulayacaklar.  Onlar daha başlamadan bazı bilgiler vererek kötü niyetlilerin ağzına lafı tıkayalım.

Şu anda güvenlik güçlerinin kullanmış olduğu bu helikopter dünyanın kendi sınıfındaki en gelişmiş hava aygıtıdır. Uzun yıllardır iç güvenlik harekatının yükünü bu helikopterletaşımaktadır. . Sahada onlarca mermi isabeti almasına rağmen uçuşa devam etmesini sağlayan yedek sistemlere ve gelişmiş bir teknolojiye sahiptir.

***

Türkiye’de yaşanan olay sayısına baktığınızda miktar ciddi bir boyutta gözükebilir. Ancak bu değerlendirmeyi yaparken dikkat edilmesi gereken bazı diğer faktörl erde vardır. Kaç saatlik uçuşun yapıldığı, hangi yüksekliklerde ve şartlarda görev ifa edildiği, iniş ve kalkış yapılan yerlerin özellikleri ve kullanım amaçları da bir potaya konduktan sonra değerlendirme yapmak gerekir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Burası Amazon ormanları değil! 28 Haziran 2018 | 3.296 Okunma Burası Amazon ormanları değil! 27 Haziran 2018 | 19 Okunma Kıssadan hisse 25 Haziran 2018 | 4.205 Okunma Bul ve Getir 21 Haziran 2018 | 2.187 Okunma Savulun akıncılar geliyor 18 Haziran 2018 | 3.130 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar