Havuz problemi

Bu dönemde yazılarımla sürece nasıl getirildiğimizi de aktarmaya çalışacağım. Çünkü yazalım ki, bir daha böyle bir süreci anlatmaya ihtiyacımız olmasın. O darbenin vermiş olduğu...

Bu dönemde yazılarımla sürece nasıl getirildiğimizi de aktarmaya çalışacağım. Çünkü yazalım ki, bir daha böyle bir süreci anlatmaya ihtiyacımız olmasın. O darbenin vermiş olduğu tahribatı, şehitlerimizi, gazilerimizi ve birbirimize karşı yitirdiğimiz güven duygusunu bir daha yaşamayalım. Zaman zaman buna benzer yazılar yazmaya özen göstereceğim.

O uğursuz geceyi anlatan o kadar çok yazı yazıldı ki… O gün yaşananları, onun perde arkası, ondan sonra olanları… Her birini farklı farklı bakış açısıyla anlattılar. Kimisi sokakların nabzını tuttu kimisi siyasetin nabzını… Ben de naçizane hem siyasetin hem askerin nabzını tutarak bir şeyler aktarmaya çalıştım. Evet, o gün gerçekten Türkiye için, hepimiz için çok zor, çok karanlık bir geceydi. O geceyle ilgili ısrarla anlatmaya çalıştığım bir şey var: Cuntacıların ilk hamlesi Silahlı Kuvvetleri’ydi. Yani önce TSK’ya darbe yapıldı. Bu başarılsaydı sonraki hedef siyasete darbe yapmak olacaktı.

***

Herkesin merak ettiği konu tabii ki darbenin o gecesi ve o günden sonra yaşanacaklar. Ama unutmayın ki bir ülkeyi gelişime götürecek olanlar yalnızca zaferler değil hatalardan çıkartılacak derslerdir. Bunu fazlasıyla söylerim. Bizi bir sonraki süreçte hata yapmamaya itecek olan bütün veriler zaferlerimizden değil hatalarımızdan çıkacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Burası Amazon ormanları değil! 28 Haziran 2018 | 3.293 Okunma Burası Amazon ormanları değil! 27 Haziran 2018 | 16 Okunma Kıssadan hisse 25 Haziran 2018 | 4.203 Okunma Bul ve Getir 21 Haziran 2018 | 2.183 Okunma Savulun akıncılar geliyor 18 Haziran 2018 | 3.127 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar