Emeğe saygı

Çeşitli konularda konferans vermek üzere hafta sonu Konya iline ve Seydişehir ilçesine gittim . Sağolsunlar iki MÜSİAD da beni oldukça iyi bir şekilde ağırladı. Konferans haricinde gelmişken hep merak ettiğim...

Çeşitli konularda konferans vermek üzere hafta sonu Konya iline ve Seydişehir ilçesine gittim . Sağolsunlar iki MÜSİAD da beni oldukça iyi bir şekilde ağırladı. Konferans haricinde gelmişken hep merak ettiğim Üzümlü bölgesine de gittim. Orada av tüfeği üreten bir kaç şirkete uğradım . Onlarla görüşerek durum hakkında bilgi almaya çalıştım.

Öncelikle bölgede ki halkımız oldukça çalışkan ve girişimci bir ruha sahip. Her ev nerdeyse bir parça üretiyor. Bunların bir kısmını yalnızca el becerisi ile yapıyor.

Bölgede dolaşırken burası ABD’de veya İtalya’da olsa nasıl tanıtılırdı diye düşünmeden edemedim. Yabancı belgesel kanallarında anlatılan silah üreten o küçük atölyeler aklıma geldi. Sonra rüyadan uyanıp tekrar gerçekle yüzleştim. İnanılmaz bir doluluk oranı ile av tüfeği üretiyorlar. Ama sorunlar da diz boyu.

Bu iş dalındaki yolculukları başlangıçtan beri kendi imkan ve kabiliyetleri ile olmuş. Hiç bir yerden özel bir teşvik uygulaması ve destek alamamışlar. O nedenle de ölçek çok büyük olmasına rağmen kazanç yeterli büyüklükte diyemeyiz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Burası Amazon ormanları değil! 28 Haziran 2018 | 3.296 Okunma Burası Amazon ormanları değil! 27 Haziran 2018 | 18 Okunma Kıssadan hisse 25 Haziran 2018 | 4.205 Okunma Bul ve Getir 21 Haziran 2018 | 2.187 Okunma Savulun akıncılar geliyor 18 Haziran 2018 | 3.130 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar