El Bab'ı tüketmeden

24 Ağustos 2016 tarihinde koalisyon güçleriyle koordineli olarak başlatılan ‘Fırat Kalkanı Harekâtı’nda, 24 Şubat 2017 tarihi itibarıyla Bab bölgesi kontrol altına alındı. Dabık sonrasında tek...

24 Ağustos 2016 tarihinde koalisyon güçleriyle koordineli olarak başlatılan ‘Fırat Kalkanı Harekâtı’nda, 24 Şubat 2017 tarihi itibarıyla Bab bölgesi kontrol altına alındı. Dabık sonrasında tek başına yaptığımız bu operasyonda neler yaşandı unutmadan madde madde yazmak istedim. 

Herkesin ‘bittiler’ dedikleri bir anda Türk milleti hiç dizlerinin üstüne çökmediğini göstererek bu dünyanın en zor harekat şekli olan hibrit operasyonu gerçekleştirdi. 

Bunu yaparken yalnızca DAEŞ’le değil müttefik olduğunu söyleyen ülkelerin Ali Cengiz oyunlarıyla da mücadele etti. Söylenen bir gerçek var ki 11 kasım-11 ocak tarihi arasında yaşananlar güçlü ve kendine yeterli olmanın gerekliliğini bir kez daha ortaya koydu. Bu süreç tarihe not olarak kaydedildi. 

***

Bu operasyonda TSK’nın ismi ön plana çıksa da MİT’in Dış Operasyon Dairesi’nin yaptıkları asla unutulmamalıdır. Tarihinde bu çapta bir harekatta ilk kez bulunuyorlar ve bunu da layıkıyla yapmaya çalışıyorlar. Geçmişte farklı gruplara ihale edilen görevleri kendi yetişmiş elemanlarıyla bünye içinde yapmayı başardılar. 

Yıllarca herkesin beraber çalıştığı bir grup varken Türkiye bu konudan uzak durur ve gruplara eşit davranmaya çalışırdı. Sonuçta da kimseye yaranamadığı gibi yalnız adamı oynardı. İlk kez kazanan tarafta olmak isteyen gruplar Türkiye ile ortak hareket etmek zorundalar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Burası Amazon ormanları değil! 28 Haziran 2018 | 3.296 Okunma Burası Amazon ormanları değil! 27 Haziran 2018 | 19 Okunma Kıssadan hisse 25 Haziran 2018 | 4.205 Okunma Bul ve Getir 21 Haziran 2018 | 2.187 Okunma Savulun akıncılar geliyor 18 Haziran 2018 | 3.130 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar