Bir adım geri çekilip bakalım

Yıllardır okuduğum tarih, felsefe, psikoloji, askeri, teoloji ve din kitaplarında söylenen konuları şimdi yaşadığımız süreç için yazmanın tam zamanı olduğunu düşünüyorum. İlk...

Yıllardır okuduğum tarih, felsefe, psikoloji, askeri, teoloji ve din kitaplarında söylenen konuları şimdi yaşadığımız süreç için yazmanın tam zamanı olduğunu düşünüyorum.

İlk kural, olayların içindeyken doğru kararlar verecek bakış açısını yakalaman çok da mümkün olmaz. Timlerde operasyona çıkarken en önde gitmeyi isterdik. Yetiştirenler bize, siz yalnızca kendinizden değil bütün ekipten sorumlusunuz derlerdi. Doğru karar verecek yerde olun ve hayat kurtarın. Doğru yerin, ilk unsurun arkası olduğunu ifade ederlerdi. Şimdi sürece bakınca karar vericilerin bir adım geri çekilmeleri ve sakin kararlar vermeleri gerektiğini düşünüyorum.

İkinci kural, istişare aynı duygu ve düşüncedeki insanlarla değil, farklı disiplinlerde yetişmiş insanlarla yapıldığında faydalı olur. Sürece Meclis’teki partilerin de katılımı sorunumuzun ilk kısmını kurtarıyor, inşallah ikinci kısmındaki icraatlarda da etkisi görülür.

***

Üçüncü kural, bir şeye karar vermeden önce en az 24 saat düşün, karar vereceğin konunun önemi bu süreyi daha fazla da uzatabilir. Bu düşünceye dinde de rastlarsınız. İstihareye yatmak olarak değerlendirilir. Cuntacıların darbe girişiminden sonra pansuman tedaviler konusunda söz söylemeye kimsenin hakkı olduğunu düşünmüyorum. Yıllar sonra önümüze çıkabilecek sorunlar için ciddi kararlar verirken herkesin daha sağlıklı düşünmesini tavsiye ediyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Burası Amazon ormanları değil! 28 Haziran 2018 | 3.293 Okunma Burası Amazon ormanları değil! 27 Haziran 2018 | 16 Okunma Kıssadan hisse 25 Haziran 2018 | 4.203 Okunma Bul ve Getir 21 Haziran 2018 | 2.183 Okunma Savulun akıncılar geliyor 18 Haziran 2018 | 3.127 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar