'300 Spartalı'dan, delilere ve oradan Mehmetçiğe..

Nihayet üçlemenin son kitabı olan "Oyunun Sonu (Deliler)"nu bitirip matbaaya gönderdik.Açıkcası en zorlandığım kitap olduğunu söyleyebilirim. Çünkü Fırat Kalkanı'ndan başlayıp Zeytin Dalı'na...

Nihayet üçlemenin son kitabı olan "Oyunun Sonu (Deliler)"nu bitirip matbaaya gönderdik.

Açıkcası en zorlandığım kitap olduğunu söyleyebilirim. Çünkü Fırat Kalkanı'ndan başlayıp Zeytin Dalı'na uzanan ve oradan da 2020'ye kadar giden bir süreci anlatmak oldukça meşakkatli bir yolculuktu.

Yaşananları kurgu bir romanın içine yerleştirmek ve hayal ile gerçeği birleştirmek büyük bir sorumluluktu. Çünkü içinde büyük bedeller ödenerek yaşanmış gerçek olaylar vardı.

Kitabı yazarken açıkcası kendime en fazla sorduğum soru; yaşananları neden anlatmakta bu kadar isteksiz davranıyoruz?

Vardır bir hikmeti, diyerek ben kendi yolumda devam ettim. Çünkü anlatmadıkça bu ödenen bedeller tarihin o tozlu yapraklarında yok olup gidecekti.

Mesela ben size "DELİLER" kimlerdir diye soru sorsam, siz ne cevap verirdiniz? Ya da "300 Spartalı" kimdir diye? Bu sorulara verdiğiniz cevap ise açıkcası tarihin tozlu sayfalarının ne kadar tozlu olduğunu size gösterecektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğu cephesinde değişen bir şey yok 15 Ocak 2019 | 3.117 Okunma '300 Spartalı'dan, delilere ve oradan Mehmetçiğe.. 13 Kasım 2018 | 1.121 Okunma Castle International 22 Eylül 2018 | 419 Okunma Kandil operasyonu... Bir durun ve düşünün! 09 Haziran 2018 | 5.529 Okunma Bu kadar benzerlik düşündürücü! 25 Mayıs 2018 | 2.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar