Yeni dönemin Marie Antoinette'leri....

Öyle bir garip dönemden geçiyoruz ki, bazı sözler ve davranışlar Fransa kraliçesi Marie Antoinette'nin söylediği rivayet edilen o cümleleri çoktan ötesine geçti... (Bir çok kişi de bu sözü onun...

Öyle bir garip dönemden geçiyoruz ki, bazı sözler ve davranışlar Fransa kraliçesi Marie Antoinette'nin söylediği rivayet edilen o cümleleri çoktan ötesine geçti... (Bir çok kişi de bu sözü onun söylemediği üzerine hemfikir...)

Rivayete göre; toplum açlık ve sefalet içinde kırılırken kendisine halkın ekmek bulmakta zorlandığı iletilir. O da "Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler" der... Bu söz daha sonra toplumun sıkıntılarına karşın duyarsız olanlar için bir mit söz olarak hafızalara kazınır.

Sonu da Fransız İhtilali'nden sonra giyotine gönderilmek olur! 

Bu tip söylemler 18. yüzyılda asiller tarafından söylenmiş sözler olarak biliniyor. Peki 21. yüzyılda seçilmişler tarafından söylenen sözler bu "pasta" sözünden daha ağır değil mi sizce?

Gelin beraber hatırlayalım neler söylenmiş :

Başkan Trump, geçtiğimiz günlerde, "Ülkeye dışarıdan pek çok kişi girmeye çalışıyor ama biz onları durduruyoruz. Ayrıca ülkeden birçok göçmeni çıkartmaya çalışıyoruz, onların ne kadar kötü insanlar olduklarını hayal bile edemezsiniz. Onlar insan değil, onlar hayvan. Onların birçoğunu ülkeden çıkarmaya çalışıyoruz. Onlar zayıf yasalar yüzünden ülkeye hızlıca girebiliyorlar, biz onları yakalıyoruz, sonra serbest bırakıyoruz, sonra ülkeden çıkarıyoruz. Göçmenlik konusunda çok saçma kurallara sahibiz, fakat onlarla ilgileniyoruz" diye konuştu.

"Pasta" sözünün yerine hayvana evrilen bir anlayış!

Sarkozy "Toulouse ve Montauban'da öldürülen üç askerden ikisi görünüşte Müslüman'dı. Ancak gerçekte bu Müslüman görünüşlü olanlardan birisi Katolik'ti..." 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğu cephesinde değişen bir şey yok 15 Ocak 2019 | 3.117 Okunma '300 Spartalı'dan, delilere ve oradan Mehmetçiğe.. 13 Kasım 2018 | 1.121 Okunma Castle International 22 Eylül 2018 | 419 Okunma Kandil operasyonu... Bir durun ve düşünün! 09 Haziran 2018 | 5.529 Okunma Bu kadar benzerlik düşündürücü! 25 Mayıs 2018 | 2.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar