'Şu anda bir eğitim reformu yaşıyoruz'

Geçen hafta “TEOG’u yanlış buluyorum, TEOG kaldırılmalı. Biz TEOG’la mı geldik?” diyerek gerek lise gerek üniversitelere giriş sistemini masaya yatıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin şu...

Geçen hafta “TEOG’u yanlış buluyorum, TEOG kaldırılmalı. Biz TEOG’la mı geldik?” diyerek gerek lise gerek üniversitelere giriş sistemini masaya yatıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin şu anda eğitim reformu yaşadığını söyledi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEOG’un kaldırılmasının ardından üniversiteye giriş sisteminde de değişikliğe gidileceğini, Türkiye’nin şu anda eğitim reformunu tartışmadığını bizzat yaşadığını ifade etti. Geçen hafta katıldığı bir televizyon programında “Ben TEOG olayını istemiyorum ve bunun yanlış olduğunu düşünüyorum. TEOG kaldırılmalı. Biz TEOG ile mi geldik?” diyerek TEOG’un kaldırılmasını sağlayan Erdoğan, daha sonra üniversiteye giriş sistemini de tartışmaya açtı. Erdoğan, “Ben o açıklamayı yapmamış olsam TEOG hâlâ ülkenin gündeminde kalacaktı. Baktım ki bu işe yeterince kulak asılmıyor, en iyisi açıklama yaparak gündeme taşıyayım istedim bunu” dedi.

Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için bulunduğu New York’tan ayrılmadan önce temaslarıyla ilgili beraberindeki gazetecilere bilgi verdi ve soruları yanıtladı. İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

IRAK VE SURİYE ÖNE ÇIKTI: BM 72. Genel Kurulu vesilesiyle bir çok görüşme, bir çok toplantı yapmış olduk. Bu toplantılarda özellikle de gerek ikili bazı görüşmeler, gerekse de BMGK bazında yaptığımız Arakanlı Müslümanlarla ilgili toplantı, yabancı medyaya verdiğim mülakatlarla birlikte 20’ye yakın ikili görüşme gerçekleştirdim. Gerçekten ara vermeden adeta nefes almadan diyebileceğimiz görüşmeler oldu. Bu görüşmelerde Irak ve Suriye en öne çıkan konular oldu. Irak’taki son gelişmeler malum referandum konusu, Irak’ı da öne çıkarmış vaziyette. Yaptığımız mülakatta aldığımız görüşmeler olumlu istikamette.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yalan haberleri yargıya taşıdık: Milliyet toplumun hafızasıdır 20 Haziran 2023 | 233 Okunma Biz ‘Hayır’ diyoruz, ya siz? 25 Kasım 2022 | 202 Okunma Şimdi sıra bizde, sizde, hepimizde! 03 Temmuz 2022 | 223 Okunma 72 yıllık Milliyet'in güncesi 03 Mayıs 2022 | 180 Okunma Getir, getir! New York’ta da Getir... 10 Aralık 2021 | 233 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar