İlk hedef güvenli şerit

Başbakan Yıldırım, Azez’den başlayıp kuzey batıya doğru, oradan tekrar güney batıya yönelen 130 km’lik, derinliği 20-30 km olan güvenli bir şerit oluşturulmasının ilk hedef olduğunu...

Başbakan Yıldırım, Azez’den başlayıp kuzey batıya doğru, oradan tekrar güney batıya yönelen 130 km’lik, derinliği 20-30 km olan güvenli bir şerit oluşturulmasının ilk hedef olduğunu söyledi.

Zeytin Dalı Harekatı’nın dört safhada süreceğini Başbakan Yıldırım, Fırat Kalkanı’nda olduğu gibi terör unsurları bölgeden temizleninceye kadar devam edeceğini açıkladı.

Başbakan ve Ak Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, medya temsilcileri ile yaptığı toplantıda Zeytin Dalı Harekatı’nda kara birliklerinin 11.05 itibariyle Kilis’ten iki noktadan Afrin bölgesine geçiş yaptığını belirterek operasyonun dört safhada süreceğini ve aynen Fırat Kalkanı’nda olduğu gibi terör unsurları bölgeden temizleninceye kadar devam edeceğini açıkladı. Azez’den başlayıp kuzey batıya doğru, oradan tekrar güney batıya yönelen 130 kilometrelik, derinliği 20-30 kilometre olan güvenli bir şerit oluşturulmasının ilk hedef olduğunu belirten Yıldırım, “Daha sonra gerek Afrin merkezinde gerekse diğer bölgelerinde yerleşik bu terör örgütlerinin yok edilmesi için çalışma yapılacak” dedi. Yıldırım, “Amerika’nın gönderdiği silahlar da vuruluyor, imha ediliyor. Ek bir lojistik girişimi olursa Amerika’dan Türkiye’nin tavrı ne olur?” sorusuna da “Bu bölgeye yönelik her türlü lojistik destek bu operasyonun hedefidir. Bu kadar net ve açık söylüyorum” karşılığını verdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yalan haberleri yargıya taşıdık: Milliyet toplumun hafızasıdır 20 Haziran 2023 | 233 Okunma Biz ‘Hayır’ diyoruz, ya siz? 25 Kasım 2022 | 202 Okunma Şimdi sıra bizde, sizde, hepimizde! 03 Temmuz 2022 | 223 Okunma 72 yıllık Milliyet'in güncesi 03 Mayıs 2022 | 180 Okunma Getir, getir! New York’ta da Getir... 10 Aralık 2021 | 233 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar