Hem şiddet hem de şiddetin gölgesiyle mücadele ettik!..

Ve elbette biz, gazete olarak sadece şiddet ve istismarı haberleştirmedik. Bir adım ötesine geçtik. Sorunu, adalet arayışından destek dayanışma ağlarına, hukuksal düzenlemelerden çözüme yönelik uygulama ve yaptırımlara kadar bütün yönleriyle irdeledik.

Önce hatırlatalım: 

Birleşmiş Milletler’in Kadın Birimi, kadınlara yönelik şiddete son kampanyalarının bu yılki temasını “siber şiddete dur” olarak belirleyince, 16 günlük aktivizmle söz konusu kampanyaya Milliyet de dâhil oldu. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına destek veren küresel medya birliği Media Compact üyesi olarak.

25 Kasım Dünya Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü’nden bu yana, bu devasa boyuttaki sorunu manşetlerimize taşıyoruz.  İlk gün “Siber şiddete dur demek için bir ateş böceği yak” başlığıyla birinci sayfanın tamamını kampanyaya ayırdık. Haberimize yabancı kanalların da aralarında bulunduğu çok sayıda medya kuruluşu ilgi gösterirken, sosyal medyada en çok paylaşılan ve konuşulan manşet olması, sorunun önemini ortaya koymak bakımından ne kadar isabetli bir karar verdiğimizi de ortaya koydu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yalan haberleri yargıya taşıdık: Milliyet toplumun hafızasıdır 20 Haziran 2023 | 233 Okunma Biz ‘Hayır’ diyoruz, ya siz? 25 Kasım 2022 | 202 Okunma Şimdi sıra bizde, sizde, hepimizde! 03 Temmuz 2022 | 223 Okunma 72 yıllık Milliyet'in güncesi 03 Mayıs 2022 | 180 Okunma Getir, getir! New York’ta da Getir... 10 Aralık 2021 | 233 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar