"Doğu’ya yatırım Türkiye’ye borcumuzdu"

Mehmet Cengiz, 1.2 milyar dolarlık Mardin Mazıdağı yatırımı için “Doğu’ya yatırım ülkemize borcumuzdu” diyor. Tesis, binlerce kişiye iş kapısı olacak ve milyonlarca dolarlık ithalatı...

Mehmet Cengiz, 1.2 milyar dolarlık Mardin Mazıdağı yatırımı için “Doğu’ya yatırım ülkemize borcumuzdu” diyor. Tesis, binlerce kişiye iş kapısı olacak ve milyonlarca dolarlık ithalatı bitirecek.

Türkiye’nin son dönemdeki en önemli hedefleri arasında ekonomide dengelenmeyi ve sürdürülebilir büyümeyi sağlamak var. Cari açığı ortadan kaldırmaya yönelik adımlar ve istihdamı artıracak hamleler ardı ardına geliyor. Tüm bunlar olurken Mardin Mazıdağı’nda sessiz sedasız hem işsizliğe çare olacak, hem de ithalatın önünü kesecek dev bir yatırım yükseldi: Cengiz Holding’in 1.2 milyar dolarlık yatırım yaptığı Eti Bakır Metal Geri Kazanım ve Gübre Tesisi... Burası Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin en büyük özel sektör yatırımı. Binlerce kişiye iş kapısı olacak ve milyonlarca dolarlık ithalatı bitirecek tesisi Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz’le gezdim. Cengiz, “Doğu’ya yatırım ülkemize borcumuzdu” diyor. 

2004 yılında özelleştirilerek Cengiz Holding bünyesine geçen Eti Bakır, Türkiye’nin cevherden katot bakır üreten tek şirketi. Mardin’deki Eti Bakır Mazıdağı Fosfat Tesisleri ise 2011 yılında Cengiz Holding bünyesine katıldı. Mehmet Cengiz, “Biz devraldığımızda burada sadece faaliyette olmayan fosfat madeni tesisleri vardı” diyor ve dev yatırıma nasıl karar verdiklerini anlatıyor:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yalan haberleri yargıya taşıdık: Milliyet toplumun hafızasıdır 20 Haziran 2023 | 233 Okunma Biz ‘Hayır’ diyoruz, ya siz? 25 Kasım 2022 | 202 Okunma Şimdi sıra bizde, sizde, hepimizde! 03 Temmuz 2022 | 224 Okunma 72 yıllık Milliyet'in güncesi 03 Mayıs 2022 | 180 Okunma Getir, getir! New York’ta da Getir... 10 Aralık 2021 | 233 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar