İnce Hitler’e özeniyor

Başbakan Yıldırım, CHP adayı İnce’nin “apolet sökme” ifadesini eleştirirken, “Anlaşılan Hitler’e özeniyor. Hukuk devletinde ister cumhurbaşkanı olun, isterseniz başka bir sorumluluk sahibi olun...

Başbakan Yıldırım, CHP adayı İnce’nin “apolet sökme” ifadesini eleştirirken, “Anlaşılan Hitler’e özeniyor. Hukuk devletinde ister cumhurbaşkanı olun, isterseniz başka bir sorumluluk sahibi olun, peşinen öyle herkesi asıp kesemezsiniz” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin “Seçildiğim gün apoletlerini sökeceğim” dediği 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel’e sahip çıkarak, “Metin Temel Paşa 15 Temmuz gecesi büyük bir kahramanlık yapmıştır, ben buna bizzat şahidim. Bu darbeye karşı çok büyük iş görmüştür. Kendisi bu darbenin bastırılmasının önemli aktörlerinden biridir, onu ifade etmekte yarar var” dedi. Muharrem İnce’nin söylemini eleştiren Yıldırım, “Apolet meselesi çok önemli bir mesele. Bir yandan cumhurbaşkanı olursam hakimler ayağa kalkmasın diyeceksin, sonra beğenmediğin durum olursa apoletlerini sökerim diyeceksin, Hitler’e özeniyor. Buradan anlaşılan odur” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım önceki akşam İstanbul’da Vahdettin Köşkü’nde gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleriyle iftar yaptı. İftarda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan ve soruları yanıtlayan Yıldırım’ın açıklamaları şöyle:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yalan haberleri yargıya taşıdık: Milliyet toplumun hafızasıdır 20 Haziran 2023 | 233 Okunma Biz ‘Hayır’ diyoruz, ya siz? 25 Kasım 2022 | 202 Okunma Şimdi sıra bizde, sizde, hepimizde! 03 Temmuz 2022 | 224 Okunma 72 yıllık Milliyet'in güncesi 03 Mayıs 2022 | 180 Okunma Getir, getir! New York’ta da Getir... 10 Aralık 2021 | 233 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar