Yine fırsat kaçtı

Ülkem insanı içinde bulunduğu bu denli yoğun sorunlardan bunalmışken, NATO toplantısında İsveç ve Finladiya’nın üyeliğine Sayın Erdoğan karşı çıkıp yüreklerimizi soğutur...

Ülkem insanı içinde bulunduğu bu denli yoğun sorunlardan bunalmışken, NATO toplantısında İsveç ve Finladiya’nın üyeliğine Sayın Erdoğan karşı çıkıp yüreklerimizi soğutur diye çok umutlanmıştık.

Bu Kez Çok Kararlı Görünüyordu!

Zira Sayın Erdoğan toplantıya gidinceye kadar ”Ben görevde olduğum sürece, bunlar NATO’ya giremez. Boşuna yorulmasınlar. NATO’ya girmelerine evet demeyiz. Biz bunların neyine güveneceğiz? Kusura bakmasınlar” demişti.

Bu Veto kartı tarihi bir fırsattı. Çok iyi değerlendirerek, ABD ve AB’yi  birçok konuda dize getirebiliriz diye umutlanmıştık. Ancak, geçmişte yaşananların henüz mürekkebi kurumamıştı!

Amerikalı Rahip Brunson ve Türk asıllı Alman gazeteci Deniz Yücel için Sayın Erdoğan “Bu can bu bedende olduğu sürece asla cezaevinden çıkamayacaklar”demiş, ancak ikisi de tahliye olup özel uçaklarla uçmuşlardı.

Bu Veto kartı NATO’ya karşı değişik dönemler de hem biz, hem de komşu Yunanistan tarafından kullanılmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ön seçim yapmaz iseniz başkanlığınızı bitirirsiniz 30 Kasım 2023 | 220 Okunma Kıssadan hisse 27 Kasım 2023 | 167 Okunma Devamlı demokrasi diyen emperyalistler 24 Kasım 2023 | 82 Okunma Bir sosyal adalet öyküsü 21 Kasım 2023 | 75 Okunma Siyasi gerilim ülkeye zarar veriyor 17 Kasım 2023 | 54 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar