Tersine beyin göçü

Değerli Okurlar, Türkiye ilginç bir ülke oldu. Neden derseniz, Sayın Cumhurbaşkanı, ülkenin herhangi bir konusunu gündeme getirmeden kimsenin kılı kıpırdamıyor. Patates, soğan konusunu bile Cumhurbaşkanı dile...

Değerli Okurlar, Türkiye ilginç bir ülke oldu. Neden derseniz, Sayın Cumhurbaşkanı, ülkenin herhangi bir konusunu gündeme getirmeden kimsenin kılı kıpırdamıyor. Patates, soğan konusunu bile Cumhurbaşkanı dile getirdikten sonra gereği yapılıyor. Daha farklı bir örnek vermek gerekirse, Sayın Cumhurbaşkanı Türkiye’deki üniversitelerin neden dünyanın saygın üniversiteleri arasında yer almadığına dair sorusunu gündeme getirdikten sonra Sanayii ve Teknoloji Bakanı hemen sorunun çözümü için harika  projeyi açıkladı. “TERSİNE BEYİN GÖÇÜ” Çözüm şu; yurtdışındaki bilim insanlarımızı Türkiye’ye geri döndürmek için teşvik projesi.

Proje şöyle, Sayın Teknoloji Bakanı, “Bilim insanlarımızın yurda dönüşünü sağlamak için çok önemli bir politikayı hayata geçiriyoruz” dedi. Yurtdışından yurda dönecek genç araştırmacılara 3 yıl boyunca 20 bin lira aylık, deneyimlilere ise 24 bin lira maaş verilecekmiş. Yanında aile desteği olarak, eş ve çocuklara 2500 TL +sağlık sigortası +dönüş uçak biletleri temin edilecekmiş.

Gerçekten Sanayii ve Teknoloji Bakanlığı’nı kutluyorum. Demek ki, araştırılmış ve bakanlığın aradığı koşullarda araştırmacılar yurt içinde bulunamamış! Sayın Bakan bu sonuca nasıl ulaştınız da çareyi dışarıda arıyorsunuz? Bu konuda YÖK Başkanı ile görüştünüz mü? Herhangi bir üniversiteden bilgi aldınız mı? Sayın Bakan, size yararlı olur düşüncesiyle, yapılan bir araştırmayı sizinle paylaşmak istiyorum. Aselsan başta olmak üzere Savunma Sanayii şirketlerinizdeki son derece donanımlı mühendis ve yöneticiler gelişmiş ülkelere gittiler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ön seçim yapmaz iseniz başkanlığınızı bitirirsiniz 30 Kasım 2023 | 220 Okunma Kıssadan hisse 27 Kasım 2023 | 167 Okunma Devamlı demokrasi diyen emperyalistler 24 Kasım 2023 | 82 Okunma Bir sosyal adalet öyküsü 21 Kasım 2023 | 75 Okunma Siyasi gerilim ülkeye zarar veriyor 17 Kasım 2023 | 54 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar