Terör devleti kuramayacaksınız

Eskilerin bir sözü vardır hani “ne günlere kaldık”, şu an durumumuz aynen öyle! Cumhuriyet kurulduğundan bu yana, ülkem hiçbir dönemde böyle bir hakaretle karşı karşıya kalmamıştı....

Eskilerin bir sözü vardır hani “ne günlere kaldık”, şu an durumumuz aynen öyle! Cumhuriyet kurulduğundan bu yana, ülkem hiçbir dönemde böyle bir hakaretle karşı karşıya kalmamıştı. Geçmiş yıllarda da bu emperyal güçler, kan emiciler, bu tür tehditler savurmuşlar ama o günün yöneticilerinden gerekli cevabı almışlardı. Rahmetle andığım Sayın İnönü, zamanında ABD tarafından yöneltilen bir tehdide, tarihe geçen bir cevap vermişti hatta… “Yeni bir dünya kurulur, Türkiye orada yerini alır”!!

Bu emperyalistlerin en büyük özelliği, istekleri yerine getirilmediği zaman hemen ekonomik ambargo dayatmasını ülkenin önüne koyarlar. Hele söz konusu Trump gibi gerçek bir klinik vaka ise, bu tür sapkınlıklarla dilerim dünyanın başına bir çorap örmez.

ABD hem iyi polisi oynuyor, hem de kötü polisi. Trump çekiliyoruz diyor, Pentagon başka bir oyun oynuyor. İşin kötüsü, zavallı Trump sanıyor ki Amerika’yı kendi yönetiyor. Derin devlet Pentagon’un, Senato’nun ve Meclis’in farkında değil. Bir tür papağan gibi devamlı konuşuyor. Akşam çekiliyoruz diyor, ertesi gün başka koşullar ileri sürüyor ve de üstüne üstlük bu söylemleriyle sürekli küstahlaşıyor.

Beyaz Saray, TSK’nın Fırat’ın doğusuna yapacağı operasyonla ilgili “biz yokuz” derken, diğer taraftan Başkan Trump da twitter hesabından art arda küstah ve tehdit içerikli paylaşımlarda bulunuyor. Yine devamlı bu saçma savaşlardan çekilme vakti geldi diyor. Aleni tehdit ediyor. Affedilemez bir söylemi de şu oluyor; “daha önce güçlü bir şekilde ifade ettim, şimdi bir kez daha ifade ediyorum. Türkiye benim derin ve eşsiz anlayışıma göre sınırların dışında olduğunu düşündüğüm bir şey yaparsa Türkiye ekonomisini mahvederim ve yok ederim. Bunu daha önce Rahip Brunson olayında da yaptım.” Bu tehditle de yetinmiyor, Suriye’de yakalanan DEAŞ savaşçılarının da havale emrini bize veriyor. Bir konuşmasında da PKK ile geçmişte iş tuttuklarını da açıkça itiraf ediyor.

Konunun uzmanlarının ifadelerine göre de, Trump’ın bu sınır konusundaki pervasız çıkışı, Sayın Erdoğan’la yaptığı telefon konuşmasına dayanıyor. Tabii bu bir iddia. Hatırlarsınız son Birleşmiş Milletler Toplantısı’nda Trump, Sayın Cumhurbaşkanı ile yüz yüze görüşmemişti. Bunun ne anlama geldiğini de anlayabilmiş değilim.  Belki de Trump bu davranış ve söylemleriyle Orta Doğu’yu kan gölüne çevirirken, önümüzdeki yıl yapılacak başkanlık seçimi için Amerikan kamuoyuna mesaj da veriyor olabilir. Uzman  görüşlerine göre, Trump, DEAŞ’a müdahale et, PKK, PYD’ye dokunma da, diyor. Acaba gerçekten öyle mi demek istiyor? Bu adam dünya kamuoyunu bize karşı kışkırtmak için devamlı yanıltıyor. Türkler, Kürtler’i yüzyıllardır öldürüyor saçmalığını yayıyor. Şaşkın! Bizler bin yıldır et ve tırnak gibi yaşıyoruz. Hiçbirimiz bir diğerinin kökenini merak dahi etmeyiz. Bizler Cumhuriyeti bu ruhla kurduk. Bizim sorunumuz, tamamen siz emperyalistlerin Orta Doğu’da kullandığınız katil sürüsü PKK ve PYD ile. Bu bebek katilleri, Kürt halkına kurban olsun.

Bizim Fırat’ın doğusunda yaptığımız bu harekatta, ülke olarak amacımız, bu katil pislikleri temizlemekti. Peki, TSK, bunları 30-40 km aşağıya süpürdüğünde, bunlar bu hattın altında terör faaliyetlerine devam etmeyecekler mi? Hakikaten bu beladan kurtulabilecek miyiz?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ön seçim yapmaz iseniz başkanlığınızı bitirirsiniz 30 Kasım 2023 | 220 Okunma Kıssadan hisse 27 Kasım 2023 | 167 Okunma Devamlı demokrasi diyen emperyalistler 24 Kasım 2023 | 82 Okunma Bir sosyal adalet öyküsü 21 Kasım 2023 | 75 Okunma Siyasi gerilim ülkeye zarar veriyor 17 Kasım 2023 | 54 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar