Tek yol demokrasi

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi sorunlar altında halk adeta eziliyor. Enflasyonun bu denli yüksek olduğu bir ülkede, doğal sonuç derin yoksulluktur.Gerçek şu ki, bu iktidarın ülkenin özellikle ekonomideki...

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi sorunlar altında halk adeta eziliyor. Enflasyonun bu denli yüksek olduğu bir ülkede, doğal sonuç derin yoksulluktur.

Gerçek şu ki, bu iktidarın ülkenin özellikle ekonomideki geldiği noktada, yüksek enflasyonu düşürecek yeteneğinin kalmadığını, halk çarşı pazarlarda görüyor ve yaşıyor. Durum bu olunca, bütün umutlar altılı masaya kilitleniyor.

Altılı masa ne yapıyor?. Belirli aralıklarla bir araya gelip, bu iktidardan sadece kurtulmak değil, Dünya’da örneği olmayan bu sistemin de değişimi için çareler üretiyor. Zaman zaman da altılı masada bulunan bu partilerin alt kadroları ekranlarda, nasıl hazırlıklar yapıldığını dile getirseler de yeterli olmuyor. Buraya kadar her şey normal gibi görünüyor.

Altılı masa, toplumsal bütünlüğü bir araya getirebildi mi diye gelen bir soruya verilecek cevap, pek olumlu değil. Eğer demokratik birliktelik diyeceksek, toplumu oluşturan tüm kesimlere kucak açılmalıdır.

Altılı masa, haklı olarak yoğun bir uğraş içindeler. Ancak, kendi birliktelikleri dışındaki partilerde, özellikle de HDP’de neler oluyor onlara kulak verilmeli.

Yıllardır tutuklu, HDP’nin geçmişteki eş başkanı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ön seçim yapmaz iseniz başkanlığınızı bitirirsiniz 30 Kasım 2023 | 220 Okunma Kıssadan hisse 27 Kasım 2023 | 167 Okunma Devamlı demokrasi diyen emperyalistler 24 Kasım 2023 | 82 Okunma Bir sosyal adalet öyküsü 21 Kasım 2023 | 75 Okunma Siyasi gerilim ülkeye zarar veriyor 17 Kasım 2023 | 54 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar