'Mustafa hesabı ödemeden nereye gidiyorsun? - Yaz hesaba bre apostol!'

Meyhane'nin sahibi Apostol…

Sinovac’ın etkinliği sınırlı kabul edildiği için çift doz Sinovac aşı olanların 3’üncü doz aşıyı da yaptırmaları yönünde çıkan kararı duymuşsunuzdur. Ben de hiç vakit kaybetmeden randevumu aldım ve 3’üncü doz tercihimi BioNTech’ten yana kullandım. Aşımı olup çıktıktan sonra kendi içimde tarihin derinliklerine doğru bir yolculuk yaptım. Neden bu aşılar ülkemizde yapılmıyor diye düşündüm. Eğer bu konuda başkalarına muhtaç kalmamış olsaydık şu an bizler de diğer ülkeler gibi maskeyi çıkartmış olabilirdik. Ama maalesef her şeye geç kalır olduk.

Oysa böyle mi çıkmıştık yola? Atatürk’ün kurduğu genç Cumhuriyet değil miydi zamanında Çin’e aşı gönderen?

Sevgili Atam, bu asil devletin dişinden tırnağından artırarak ülkeye kazandırdığın ne varsa ya kapatıldı ya da satıldı. O kadar uzaklaştık ki bizi bıraktığın noktadan… Geldiğimiz noktayı betimlemek gerekirse, bir bakan istifa ederken “At izi, it izine karıştı” “Sizleri Allah'a emanet ediyorum” dedi ve ortadan kayboldu!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ön seçim yapmaz iseniz başkanlığınızı bitirirsiniz 30 Kasım 2023 | 220 Okunma Kıssadan hisse 27 Kasım 2023 | 167 Okunma Devamlı demokrasi diyen emperyalistler 24 Kasım 2023 | 82 Okunma Bir sosyal adalet öyküsü 21 Kasım 2023 | 75 Okunma Siyasi gerilim ülkeye zarar veriyor 17 Kasım 2023 | 54 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar