Lider olmak

Bir tıp öğrencisi eğitimini tamamlar ve hekimlik unvanını alır. Mesleğine ya pratisyen hekim olarak devam eder ya da mesleki öğretilerini geliştirmek için uzmanlık eğitimi alır. Bir kesimde, uzmanlıkla yetinmez daha...

Bir tıp öğrencisi eğitimini tamamlar ve hekimlik unvanını alır. Mesleğine ya pratisyen hekim olarak devam eder ya da mesleki öğretilerini geliştirmek için uzmanlık eğitimi alır. Bir kesimde, uzmanlıkla yetinmez daha ileriyi hedefleyerek akademisyen olmak ister.

Hekimliğin gelişmesinde eğitimin çok önemli olmasına karşın, diğer yandan usta çırak ilişkisi de çok değerli bir yer tutar.

Çok kullanılan bir deyim de vardır” Çırak ustayı geçmezse sanat ölür”.

Mesleğim hekimlik olduğu için bu örneği verdim.

Sözünü ettiğim ilkeler, sadece hekimlik için değil, her meslek gurubu içinde geçerlidir.

Yukarıda sözünü ettiğim, eğitim ve usta çırak ilişkileri siyasetteki aktörler için de çok önemli olsa gerek. Siyasette, eğitim ve usta çırak ilişkileri parti tabanı, yani örgütlerden başlar. Siyasetin ilk basamağı örgütlerdir. Buradan başlayarak yukarılara tırmanılır. Gerçek şu ki, parti örgüt aşamalarından geçmeyerek tepeden  inme gelişlerde, deneyim eksiklikleri, bir süre sonra kararlar aşamasında hatalara neden olacaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ön seçim yapmaz iseniz başkanlığınızı bitirirsiniz 30 Kasım 2023 | 220 Okunma Kıssadan hisse 27 Kasım 2023 | 167 Okunma Devamlı demokrasi diyen emperyalistler 24 Kasım 2023 | 82 Okunma Bir sosyal adalet öyküsü 21 Kasım 2023 | 75 Okunma Siyasi gerilim ülkeye zarar veriyor 17 Kasım 2023 | 54 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar