Kim kime yutturdu?

Geçmişte büyüklerimiz toplumdaki bazı olumsuzluklarla karşılaşınca “ne günlere kaldık derlerdi. ”Çok haklılarmış. Varsa Osmanlı, Salla Cumhuriyet’e.Topluma sessiz sedasız siyasal...

Geçmişte büyüklerimiz toplumdaki bazı olumsuzluklarla karşılaşınca “ne günlere kaldık derlerdi. ”Çok haklılarmış. Varsa Osmanlı, Salla Cumhuriyet’e.

Topluma sessiz sedasız siyasal İslam’ı dayatıp, Cumhuriyet ve kurucularına karşı açıkça hakaretler yapılıyor. Bu hadsizlikleri yapanların yanına kar kaldığı içinde gittikçe daha da cesaretleniyor ve saldırıların dozu artıyor. Buralara nerelerden geldik? Nedeni açık!..Ülkeyi  yöneten siyasi önderlerinin eylem ve konuşmalarından.Örnek mi?

Geçmişte Sayın Erdoğan bir konuşmasında ne dedi ”Sevr’i gösterdiler, 1923 te bizi Lozan’a razı ettiler. Birileri de bize Lozan’ı zafer diye yutturmaya çalıştı” dedi. Sevr anlaşmasında kimsenin kimseyi razı ettiği yoktu.

Osmanlı mağlup olduğu için yapacak bir şeyi de olmadığı için Sevr’i imzaladı. Lozan neden yutturulsun, kazandık söke söke hakkımızı aldık, kimse vermedi!..

1699 Karlofça meydan muharebesinden Sakarya meydan muharebesine gelinceye kadar Osmanlı gerileyerek büyük toprak kayıpları ile giderek küçüldü. Yerinizde olsam Osmanlı’yı eleştiririm koca imparatorluk neden ve nasıl bu durumlara düştü diye.

Özü şu; Lozan’ın zafer diye yutturulmasına gerek yoktu...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ön seçim yapmaz iseniz başkanlığınızı bitirirsiniz 30 Kasım 2023 | 220 Okunma Kıssadan hisse 27 Kasım 2023 | 167 Okunma Devamlı demokrasi diyen emperyalistler 24 Kasım 2023 | 82 Okunma Bir sosyal adalet öyküsü 21 Kasım 2023 | 75 Okunma Siyasi gerilim ülkeye zarar veriyor 17 Kasım 2023 | 54 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar