Her şeyin başı liyakat

Adalet Sarayları inşa ettirerek adalet sağlanmaz. Adaleti sağlayacak olan, o binaların içindeki liyakatli hukukçulardır. Son derece modern büyük hastaneler yapmakla da ülkenin sağlık problemlerini çözülemez....

Adalet Sarayları inşa ettirerek adalet sağlanmaz. Adaleti sağlayacak olan, o binaların içindeki liyakatli hukukçulardır. Son derece modern büyük hastaneler yapmakla da ülkenin sağlık problemlerini çözülemez. Problemi çözecek olan içindeki iyi yetişmiş, liyakatli hekimlerdir. Her şehre bir veya birden fazla üniversite açarak da ülkenin geleceğini omuzlarında taşıyacak liyakatli gençleri yetiştiremezsiniz.

Yukarıdaki örneklerden yola çıkacak olursak da eğitimin temeli de orta eğitimde öğretmen, üniversitelerde ise donanımlı akademisyenler, yani liyakatli eğitmenlerdir.

Sanıyorum hiç düşünmediniz bu kadar çok üniversite hocasını nereden bulacağınız diye. Tabii onun da kolayı vardı size göre. Akademik yükseltilmedeki dil sınavı puanı düşürülür, bilimsel yayın puanı koyar, oluşturulan dosya, jüri üyelerine gönderilir. Jüri inceler, onaylarsa “Doçent” olur. Ama gelin görün ki jüri üyesi adayın yüzünü bile görmüyor. Böyle bir akademik sınav olabilir mi? Peki böyle bir akademik yükseltmeyi Tıp Fakülteleri için düşünebiliyor musunuz?

Ülkeyi yönetenler, bu tür sınav yöntemleri ile akademik yükseltmeler yapılırsa geleceğimizi kimlere emanet edeceğiz???

Değerli...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ön seçim yapmaz iseniz başkanlığınızı bitirirsiniz 30 Kasım 2023 | 220 Okunma Kıssadan hisse 27 Kasım 2023 | 167 Okunma Devamlı demokrasi diyen emperyalistler 24 Kasım 2023 | 82 Okunma Bir sosyal adalet öyküsü 21 Kasım 2023 | 75 Okunma Siyasi gerilim ülkeye zarar veriyor 17 Kasım 2023 | 54 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar