Diyanet mi siyaset mi?

Değerli Okurlar, son dönemlerde medyadan takip ettiğimiz kadarıyla gördüklerimi anlamakta zorlanıyorum. Örneğin, Türkiye’nin saygın 13 kamu üniversitesinin toplam bütçesi 9,2 milyar TL’yken, Diyanet...

Değerli Okurlar, son dönemlerde medyadan takip ettiğimiz kadarıyla gördüklerimi anlamakta zorlanıyorum. Örneğin, Türkiye’nin saygın 13 kamu üniversitesinin toplam bütçesi 9,2 milyar TL’yken, Diyanet İşleri bütçesi 10,5 milyar TL. Kurum bünyesinde personel sayısı 144 bin 250, bunun 100 bini imam ve müezzin. İddia edildiğine göre bunların ancak 1000 kişisi Kur’an’dan okuduğunu anlayıp aktarabiliyor. 2019’da bu sayıya ek olarak 9 bin 500 personel daha alındı. İddia edildiğine göre 6 bin personel daha alınacakmış. Bu sayı içerisinde 20 bin kadrolu Kuran kursu öğretmeni, 20 bin geçici kuran kursu öğreticisi, 3 bin vaiz, 1250 müftü görev yapmakta. Sayın Diyanet, bize iş tanımınızı lütfeder misiniz? Namaz kılma, kıldırma, camilere para toplama, 1400 yıldır da orucu ne bozar sorularına cevap vermekten başka hangi sosyal projede toplum önüne çıktınız? 47 Öğretmen atanamadığı için intihar ettiğinde vaazlarınızda yer verdiniz mi? Emeklilikte yaşa takılanların uğradığı haksızlık için ne dediniz? Hayvanlara zulüm edenler konusunda bir şey yaptınız mı? Medyada aylarca gündemde olan çocuk tecavüzlerine değindiniz mi? Camilerin boş olduğundan şikayet ediyor, gençler gelmiyor diyorsunuz. Onları siz soğutmuş olabilir misiniz? Birde hep söylemlerinizde dersiniz ki “Haksızlık karşısında susan, dilsiz şeytandır.”

PEKİ, SİZ HANGİ HAKSIZLIK KARŞISINDA SESİNİZİ YÜKSELTTİNİZ?

Yukarıda yazdığım sosyal konularda, herhangi bir karşı çıkışınıza rastlamadığım gibi medyadan öğrendiğimiz kadarıyla siyasi konuların da içindesiniz. Örnek mi istiyorsunuz?

* Eyüp Sultan Camii’ni ziyaret eden Sayın Binali Yıldırım için camii imamının türbe önünde toplanan vatandaşlara “ Binali Başkanımızın başarılı olmasına, hayırlı işlerde muvaffak olmasına, Allah rızası için el-Fatiha” demesi ve oy istemesi!

* Bursa’da bulunan Sayın Cumhurbaşkanı, cuma namazı için Ulu Cami’ye girişi sırasında imamın vaazı keserek “Milletimizin sevdiği, milletini canından çok seven, aziz bilen Sayın Cumhurbaşkanı’mız camiye teşrif etmiştir. Dua ediyoruz, hürmet ediyoruz” ifadelerini kullanması!

* Yalova’nın Kadıköy Beldesi’nde AKP adayının camide kahvaltılı seçim programı düzenlemesi!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ön seçim yapmaz iseniz başkanlığınızı bitirirsiniz 30 Kasım 2023 | 216 Okunma Kıssadan hisse 27 Kasım 2023 | 165 Okunma Devamlı demokrasi diyen emperyalistler 24 Kasım 2023 | 80 Okunma Bir sosyal adalet öyküsü 21 Kasım 2023 | 73 Okunma Siyasi gerilim ülkeye zarar veriyor 17 Kasım 2023 | 51 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar