Dezenformasyon

Adına, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi dediğimiz bu yönetimin son geldiği nokta “Dezenformasyon yasası”.Dezenformasyon, Fransızca kökenli, yerli ve milli olmayan bir kelime. Türk Dil Kurumu’na göre...

Adına, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi dediğimiz bu yönetimin son geldiği nokta “Dezenformasyon yasası”.

Dezenformasyon, Fransızca kökenli, yerli ve milli olmayan bir kelime. Türk Dil Kurumu’na göre “Yanlış veya doğruluğu bulunmayan ve kasıtlı olarak yayılan bilgi; bilgi çarpıtma. Hasmı rencide etmeyi, aşağılayıp küçük düşürmeyi amaçlayan karşı propaganda ile benzerlik taşır” diyor. TDK’nın bu şekilde tanımlamasına karşın, çıkarılan dezenformasyon yasasının içeriği çok daha kapsamlı ve muğlak ifadeler içeriyor. O muğlak ifadelerle muhalif kesim kolaylıkla cezalandırılabilecek.

Çıkarılan bu yasa bir tür ”SANSÜR”.

Yönetenler; Demokrasi denilen bir yönetim biçimiyle iktidara gelinip, iktidarda kalabilmek için, Demokratik olmayan yöntemlere baş vuruluyorsa, bu yönetim şeklinin adı, Demokrasi olamaz.

Demokrasi ile yönetilen ülkelerde, bireylerin hak ve özgürlükleri Anayasalar ile tanımlanır. Türkiye Demokratik bir ülke. Siz de bu kurallarla yönetime geldiniz. Sizler, iktidar olmadan nelerden yakındıysanız, yakındıklarınızın daha fazlasını yapmakla kalmayıp, üstüne üstlük çıkardığınız bu yasa ile de üstüne gül diktiniz.

2023 seçimlerine giderken...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ön seçim yapmaz iseniz başkanlığınızı bitirirsiniz 30 Kasım 2023 | 220 Okunma Kıssadan hisse 27 Kasım 2023 | 167 Okunma Devamlı demokrasi diyen emperyalistler 24 Kasım 2023 | 82 Okunma Bir sosyal adalet öyküsü 21 Kasım 2023 | 75 Okunma Siyasi gerilim ülkeye zarar veriyor 17 Kasım 2023 | 54 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar