Bir eksiğimiz sivil anayasa

Ülkenin bütün dertleri bitti. Enflasyon tek haneler de, hayat pahalılığı yok, işsizlik oranları düştü, dış borçlar sıfırlandı, her haliyle mutlu bir Türkiye !!! Tek eksiğimiz yeni sivil bir...

Ülkenin bütün dertleri bitti. Enflasyon tek haneler de, hayat pahalılığı yok, işsizlik oranları düştü, dış borçlar sıfırlandı, her haliyle mutlu bir Türkiye !!!
Tek eksiğimiz yeni sivil bir Anayasa öyle mi?

Sayın Cumhurbaşkanı,12 Eylül askeri darbesinin 43. Yıl dönümünde, Ulucanlar Ceza evi müzesinde “1982 Anayasası yerine 2023 Anayasası” sempozyumun da muhalefete naif bir mesaj yollayarak müjdeyi verdi.

Yeni Anayasa’yı milletimize kazandırana kadar çalışmayı, mücadeleyi bırakmayacağız”. Onlar da bu işe olumlu bakarlarsa yolumuza devam edeceğiz. Olursa olur, olmazsa olmaz” dedi.

Sayın Erdoğan, iktidara geldikleri günden beri “Bu Anayasa bir darbe Anayasası’dır, sivil bir anayasa yapılmalıdır” diyor. 1982 Anayasası bugüne gelinceye kadar, bizzat kendileri tarafından büyük oranda değiştirildi, ne darbesi ne askeri hali kaldı.

Son yapılan değişimle de, Dünya’da örneği olmayan “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi“ denen bir sistem getirildi. Bu değişiklik yapılmadan Sayın Bahçeli, “tek adam yetkileri kullanan Sayın Cumhurbaşkanı’nı zor durumda bırakmayıp yasayı ona uyduralım” demişti.

Anayasalar, bir kez de siviller yapsın diye değiştirilemez....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ön seçim yapmaz iseniz başkanlığınızı bitirirsiniz 30 Kasım 2023 | 220 Okunma Kıssadan hisse 27 Kasım 2023 | 167 Okunma Devamlı demokrasi diyen emperyalistler 24 Kasım 2023 | 82 Okunma Bir sosyal adalet öyküsü 21 Kasım 2023 | 75 Okunma Siyasi gerilim ülkeye zarar veriyor 17 Kasım 2023 | 54 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar