Başaramazsınız, başaramayacaksınız

Halk arasında yaygın bir söz vardır.”Biz ne zaman adam olacağız?’’ diye… Bu söz geçmişte, toplumda yaşanan bazı olumsuz olaylar karşısında ara sıra kullanılırdı.Son on...

Halk arasında yaygın bir söz vardır.”Biz ne zaman adam olacağız?’’ diye… Bu söz geçmişte, toplumda yaşanan bazı olumsuz olaylar karşısında ara sıra kullanılırdı.

Son on yıldır, ülkeyi yönetenlerin yanlış siyasi uygulamaları için değil, birbirlerine karşı kullandıkları hakarete varan siyasi söylemler karşısında da ”Yok kardeşim biz adam olmayız” şeklinde dillendirilmeye başladı.

Belirli yaşa gelmiş insanlar çok iyi hatırlar. Sayın İnönü, Demirel, Ecevit, Erbakan, Erdal İnönü, Hikmet Çetin, Murat Karayalçın, Mesut Yılmaz, Tansu Çiller’in vb dönemlerinde siyasi literatür de bu denli incitici, hatta hakarete varan ifadeler asla duyulmamıştır.  Atışmalar ve sert tartışmalar yapılmış ancak, hiçbir zaman nezaket sınırları aşılmamıştır.

Son 10 yılda Türk literatürüne giren, toplumun hiçbir siyasinin ağzından  duymadığı ve çok yadırgadığı hakarete varan sözler, maalesef bugün havalarda uçuşuyor.

Kullanılan bu dil, kalite ve kantite açısından ülke siyasetinin nerelere evrildiğinin açık bir göstergesi değil mi?

Kullandığımız bu dille mi yeni bir yüz yıla...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ön seçim yapmaz iseniz başkanlığınızı bitirirsiniz 30 Kasım 2023 | 220 Okunma Kıssadan hisse 27 Kasım 2023 | 167 Okunma Devamlı demokrasi diyen emperyalistler 24 Kasım 2023 | 82 Okunma Bir sosyal adalet öyküsü 21 Kasım 2023 | 75 Okunma Siyasi gerilim ülkeye zarar veriyor 17 Kasım 2023 | 54 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar