SANTRADAN GOL

Demokrasi tarihimizde zaman zaman siyasi partiler arasında çok yakın birliktelikler oluşmuştur. Bugün yaşanan ise Türkiye’de demokrasi tarihinin en önemli olaylarından biri olarak siyaset tarihine geçecektir.Ülkeyi...

Demokrasi tarihimizde zaman zaman siyasi partiler arasında çok yakın birliktelikler oluşmuştur. Bugün yaşanan ise Türkiye’de demokrasi tarihinin en önemli olaylarından biri olarak siyaset tarihine geçecektir.

Ülkeyi yönetenler 2019’dan önce seçim yapılamayacağını hatta bunu dile getirenlerin vatana ihanet suçuyla suçlanacağı gibi söylemlerde bile bulunmuşlardı. Biz yurttaşlar olarak, büyüklerimiz söyleyince sözde inanır gibi yaptık ama inanmadık. Nitekim, bir baktık 24 Haziran 2018 günlerden Pazar, seçim tarihi belirlenmiş! Bunun, normal mi, erken mi, baskın seçim mi olduğunu, siz değerli okurlara bırakıyorum. Ama bana soracak olursanız, çok “baskın”.

Son dönemlerde Türk siyasetindeki yeni yapılanmalar özellikle İYİ Parti’nin kurulup kongrelerine başlaması iktidarda ve ittifak ortağında büyük bir rahatsızlık oluşturmuştu. Ama İYİ Parti’nin sözde kongre süreçlerinin yetişmeyeceği inancı yüreklerini epeyce ferahlatıyordu. Öyle de oldu. İYİ Parti’nin seçimlere girememesi için her türlü yasal engeller oluşturulmaya çalışıldı. Nedeni açık ve netti. Bu partiyi seçime sokmamak! YSK bile devreye girdi. Ama yetmedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ön seçim yapmaz iseniz başkanlığınızı bitirirsiniz 30 Kasım 2023 | 220 Okunma Kıssadan hisse 27 Kasım 2023 | 167 Okunma Devamlı demokrasi diyen emperyalistler 24 Kasım 2023 | 82 Okunma Bir sosyal adalet öyküsü 21 Kasım 2023 | 74 Okunma Siyasi gerilim ülkeye zarar veriyor 17 Kasım 2023 | 54 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar