İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ BİR TARİHTİR

İstanbul Tıp Fakültesi, Türkiye’nin en eski ve en köklü tıp fakültesidir. 1827 yılında kurulan Mekteb-i Tıbbiye-i Şâhâne’den beri Türkiye’de modern tıbbın gelişimine öncülük...

İstanbul Tıp Fakültesi, Türkiye’nin en eski ve en köklü tıp fakültesidir. 1827 yılında kurulan Mekteb-i Tıbbiye-i Şâhâne’den beri Türkiye’de modern tıbbın gelişimine öncülük etmiş, sağlık alanında bir çok yeniliğe imza atmış sayısız hekim ve bilim adamı yetiştirmiş bu fakülte, Meclis’e sunulan yeni bir tasarıyla köklerinden yani İstanbul Üniversitesi’nden koparılmak isteniyor.

Şu anda eğitim gören hekim adayları ve bu fakültenin her bir unsuru, yıllarca çalışıp emek verdikten sonra ülkemizin ilk üniversitesi olan İstanbul Üniversitesi bünyesinde bulunan batılı anlamdaki ilk tıp fakültesini yani İstanbul Tıp Fakültesi’ni seçmişlerdir.

Bünyesinde yetiştirdiği hekimlerse, değil ülkemin dört bir yanında, uluslararası saygın ülkelerde de büyük bir başarıyla fakültemizi temsil etmişlerdir. İki asra yakın geçmişiyle alanında lider bu fakülteyi bir başka üniversiteye aktarmak, Türkiye’de sağlık tarihinin en önemli unsurlarından birini yok etmek demektir. Şu an dahi akademik kadrosunun büyük bir bölümünü kaybetmiş olan fakültemizin, bu ayrışmadan sonra ne hale geleceğini kestirememekteyiz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ön seçim yapmaz iseniz başkanlığınızı bitirirsiniz 30 Kasım 2023 | 216 Okunma Kıssadan hisse 27 Kasım 2023 | 165 Okunma Devamlı demokrasi diyen emperyalistler 24 Kasım 2023 | 80 Okunma Bir sosyal adalet öyküsü 21 Kasım 2023 | 74 Okunma Siyasi gerilim ülkeye zarar veriyor 17 Kasım 2023 | 51 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar