Yoksa siz hâlâ inovasyon master planı yapmadınız mı?

Türkiye Ekonomi Bankası TEB’in İnsan Kaynakları ve İnovasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Nilsen Altıntaş’ın daveti üzerine, son 5 yılda peşpeşe yazdığı kitaplarla...

Türkiye Ekonomi Bankası TEB’in İnsan Kaynakları ve İnovasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Nilsen Altıntaş’ın daveti üzerine, son 5 yılda peşpeşe yazdığı kitaplarla inovasyon konusunda adından söz ettiren Langdon Morris’le bir öğle yemeğinde buluştuk. Morris’in kaleme aldığı son 3 kitap “Agile Innovation”(Çevik İnovasyon), “Innovation Master Plan” ve “Permanent Innovation” (Sürekli İnovasyon).

İnovasyon, dünyadaki hızlı değişime direnebilmek ve rekabet avantajı sağlayabilmek adına artık tüm şirketler için mecburiyet! Aslında şirketler çok sistematik olmasa da inovatif fikirleri toplayabiliyor, ancak bunlar arasından en iyilerini seçmek ve onları hızlıca hayata geçirip piyasaya sürmekte sıkıntı yaşıyorlar.

Çevik çalışma
Yöneticilerin, şirketlerini başarılı iş sonuçlarına taşıyacak yeni inovasyon yaklaşımlarına ihtiyaç duyduklarına dikkat çeken Morris’in reçetesi çevik inovasyon. Morris’e göre “çevik” çalışma metodu, dünya üzerinde kabul edilen yöntemler arasında en hızlı ve güvenli proje geliştirme metodolojisi. Kısa vadeli planlar ve küçük parçalar halinde yazılım geliştirme anlamına geliyor. Uzun süren ve başarısızlıkla sonuçlanan projelere tepki olarak ABD’deki yazılımcılar tarafından geliştirilmiş. Yazılım geliştirme sürecini hızlandırarak daha etkin hale getiriyor ve projelerin hem yüksek kalitede, hem de daha hızlı hayata geçmelerini sağlıyor.
Çevik çalışma metoduyla inovasyonu biraraya getiren “Çevik İnovasyon” kitabında ise yöneticilere, şirketlerindeki yenilikçi projeleri hızla pazara sunabilmeleri için gerekli araç ve teknikler, şu 3 ana başlıkta yer alıyor:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nasdaq’dan BİST’e: Aynı anda saniyede 100 bin işlem 07 Ağustos 2015 | 276 Okunma Bir başka olur Çin Borsası’nın düşüşü! 05 Ağustos 2015 | 352 Okunma Kadının kariyerinde en önemli karar, eş seçimi! 02 Ağustos 2015 | 428 Okunma Batı’da eşler, Türkiye’de aile, çalışan kadına destek 31 Temmuz 2015 | 273 Okunma Ertem, eşi ve 3 oğluyla 5 kişilik basketbol takımı 29 Temmuz 2015 | 371 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar